U susret poslednoj epizodi druge sezone "Kuće zmaja" koja je emitovana u noći između nedelje i ponedeljka kreatori su otkrili koliko će još trajati serija.

kuca-zmaja-22.jpg
HBO 
Kralj Egon se oporavljafoto: HBO

Kokreator ovog prikvela "Igre prestola" Rajan Kondal otkrio je tokom konferencije za medije povodom finala "Kuće zmaja" da bi serija trebala da se završi sa 4 sezonom.

Kondal je takođe potvrdio da je treća sezona trenutno u fazi pisanja, a pripremaće se za nju na jesen, sa planom da krene u produkciju početkom 2025. godine.

kuca-zmaja-4.jpg
HBO 
Rejnera i Dejmon spremni za ratfoto: HBO

- Nisam razgovarao sa HBO-om o tome. Samo bih očekivao da će ritam emisije, iz perspektive dramatičnog pripovedanja, ostati isti od druge sezone do daljnjeg - naveo je.

kuca-zmaja-3.jpg
HBO 
Serija će imati 4 sezonefoto: HBO

Džordž R.R. Martin, po čijoj je knjizi "Pesma leda i vatre" nastala serija i jedan od kreatora ranije je izjavio na svom ličnom blogu da veruje da bi bile potrebne četiri sezone od po 10 epizoda da bi se ispričala priča o "Plesu zmajeva".

HBO nije potvrdio koliko će sezona imati "Kuća zmaja".

kuca-zmaja-1.jpg
HBO 
Dejmon spreman da krene u ratfoto: HBO

Govoreći o finalu druge sezone Kondal se osvrnuo i na razlog zbog čega u poslednjoj epizodi nije prikazana bitka, koja je ključna za priču.

kuca-zmaja-2.jpg
HBO 
Susret Rejnere i Alisentfoto: HBO

- Pokušavali smo da damo Guletu, koji je verovatno najiščekivaniji, a možda drugi po iščekivanju akcioni događaj u serijalu vreme i prostor koji zaslužuje. Taj događaj će se desiti vrlo brzo u smislu pripovedanja "Kuće zmaja" - rekao je, prenosi Varajeti.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir televizija BRAVO ZA MLADE MUZIČARE, NA ULICI POPULARIŠU KLASIKU: Sviraju od Despasita do muzike iz Igre prestola