VRAĆAM SE NA MALE EKRANE ULOGOM U "URGENTNOM CENTRU": Mirka Vasiljević o planovima za leto i angažmanu na Kurir televiziji
Foto: ATAImages

U fokusu

VRAĆAM SE NA MALE EKRANE ULOGOM U "URGENTNOM CENTRU": Mirka Vasiljević o planovima za leto i angažmanu na Kurir televiziji

Kultura -

Glumica Mirka Vasiljević od jeseni je novo lice Kurir televizije. Ona će biti domaćica šou-programa o kuvanju zajedno s Radomirom Rašom Vlačićem. U velikom stilu vraća se i na male ekrane kao glumica, pošto je deo nove sezone serije "Urgentni centar", koja se emituje na Prvoj televiziji.

Mirka Vasiljević
foto: Kurir Televizija

Šta vam je teže, da budete voditeljka ili glumica?

- Teži mi je voditeljski posao, zato što sam još kao dete počela s glumom. Gluma je još tada postala deo mog krvotoka. Radila sam ozbiljne filmove i serije sa prvenstveno velikim ljudima i umetnicima. Sad sam došla u neke godine kad sam shvatila da ne mogu mnogo da biram. Ostala sam u glumi i to me ispunjava, a posao voditelja je više hobi. Glumci uvek dobiju tekst i lik koji igraju, a kod voditeljskog posla moram da budem jasna i da pazim na dikciju. Obožavam oba posla. Treću godinu ću već u Vrnjačkoj Banji voditi otvaranje Festivala filmskog scenarija. Danas je privilegija raditi posao koji voliš.

Nema vas više na televiziji kao glumice...

- Nisam bila tu. Odabrala sam da budem majka i pratim supruga po svetu. U proteklih desetak godina radila sam u pozorištu. Počela sam na filmu i televiziji, a pozorište mi je uvek falilo i uvek sam negde razmišljala kako li je u tim bifeima, na čitaćim probama, sceni i putovanjima.... Zajedno s nekoliko kolega napravila sam svoju trupu i igramo i dan-danas predstave u Akademiji 28. Gostovali smo svuda po Srbiji, ali i u Beču i Kanadi.

Mirka Vasiljević
foto: ATAImages

A gluma pred kamerom?

- Radila sam seriju "Urgentni centar". Igram medicinsku sestru, a partner mi je bio Ivan Bosiljčić. Na snimanju smo se veoma lepo družili.

Kako ste spremali ulogu?

- Na setu smo uvek imali pomoć doktora iz Urgentnog centra, a posebno kad su se radile scene u operacionoj sali. Objasnio nam je dobro neke osnovne stvari i posle snimanja serije mnogo više znamo o medicini i njihovom poslu.

Ivan Bosiljčić
foto: Dragana Udovičić

Šta ste naučili?

- Kako se radi intubacija, drži pravilno skalpel, kako se navlače rukavice kad operišete, a da ništa ne dodirnete. Biće mi to korisno u životu kao deo prve pomoći.

Seriju svaki put radi nekoliko reditelja. Da li ste s nekim radili prvi put?

- Prvi put sam radila s Kostom Đorđevićem i Milutinom Petrovićem. Radila sam s Kostinim ocem film "Mi nismo anđeli 2" svoju prvu veliku ulogu. On je divan reditelj.

Mirka Vasiljević, Komšiluk
foto: Tripod produkcija

Po kojim ulogama vas publika najviše pamti?

- Starija po filmovima "Mi nismo anđeli", a mlađa po seriji "Ljubav, navika, panika". Razlikuje se. Ima, naravno, ljudi koji obožavaju "Anđele 1", i ja sam među njima, iako sam rođena te godine kad je film izašao. Obožavam taj film da gledam. Sada mlađe generacije možda više prate "Ljubav, naviku, paniku" jer su te scene postale viralne na Tiktoku.

Mirka Vasiljević, Komšiluk
foto: Tripod produkcija

Dolazite ove jeseni i na Kurir televiziju.

- Radićemo jedan zabavan kulinarski šou. Jedva čekam da publika vidi prve epizode.

Da li volite da kuvate?

- Kuvam zato što sam tako vaspitana, učena, a i mnogo nas je u porodici, tako da je isplativije i lakše da se kuva. Nisam neko ko ceo dan provodi u kuhinji, nego sam naučila da za sat vremena bude sve spremljeno i oprano, razmešteno, namešteno, postavljeno. Onda možemo da uživamo u jelu. Mislim da ću ovde dosta stvari da naučim.

Bonus video:

02:35

MIRKA VASILJEVIĆ OTKRILA MAJČIN SAVET ZBOG KOJEG I DALJE IZGLEDA KAO DA JE U 20-tim: Nisam ga samo čula, već i osvestila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track