Glumac Aleksandar Dunić je 1. februara napunio 57 godina. Oženjen je novinarkom i književnicom Draganom Litričin – Dunić sa kojim ima dvadesetdvogodišnjeg sina Dušana.

agal5985.jpg
Damir Dervišagić 
aleksandar dunićfoto: Damir Dervišagić

Veliku popularnost stekao je 1993. godine, kada se sa ulogom dr Gorana Popca pojavio u kultnoj tv seriji Siniše Pavića "Srećni ljudi", a kasnije kao Kokan Prodanović u "Porodičnom blagu", pa se može reći da je Siniša Pavić imao značajnu ulogu u njegovoj karijeri.

aleksandar-dunic.jpg
Printscreen YouTube 
aleksandar dunićfoto: Printscreen YouTube

U Jednom intervjuu za Mondo TV Aleksandar je izjavio da su ga čak i na pijaci prozvali dr Popac. U mladosti je želeo da se bavi novinarstvom, ali se u zadnjem trenutku predomislio i upisao fakultet Dramskih umetnosti u Beogradu, ali nije prošao ispit te je onda otišao put Novog Sada na Glumačku akademiju.

aleksandar-dunic-kokan-porodicno-blago-printskrin.jpg
Printskrin YT 
aleksandar dunićfoto: Printskrin YT

Šira publika Dunića pamti po ulogama u TV serijama Siniše Pavića: "Porodično blago", "Stižu dolari", "Bela lađa" i "Junaci našeg doba", a imao je i manje uloge u filmovina "Poltron" i "Tesna koža".

Visok i markatan bio je san mnogih žena, ali Aleksandar ostaje veran supruzi Dragani. Njih dvoje su se zavoleli na prvi pogled, a ljubav i poverenje održava njihov brak.

screenshot-3.jpg
Printscreen 
aleksandar dunićfoto: Printscreen

"Dete je centar našeg sveta. Trudimo se da ga vaspitamo tako da postane dobar čovek. Učimo ga plemenitosti, humanosti, hrabrosti, ali i da živi po ovim već pomalo zaboravljenim vrlinama u današnje vreme. Ne verujem u lažne vrednosti novog doba, kao ni u brz, lak i nezaslužen uspeh. Verujem samo u najviše ljudske vrednosti koje će, ipak, pobediti u svakom vremenu. Istina je uvek jača od laži, dobrota od zla, svetlost od tame, ljubav od mržnje, pravda od nepravde, a vreme kao najbolji sudija pokazaće da je bolji svet moguć jedino ako postanemo bolji ljudi. A to znači i da, uprkos trenutnoj sumornoj stvarnosti, vaspitavamo decu da veruju u ideale", rekla je ranije za "Stori" Dragana.

ds.jpg
Printscreen 
Dragana Litričinfoto: Printscreen

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

kurir televizija BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!