BALET BOLJŠOG TEATRA POSLE POLA VEKA U BEOGRADU: Celokupan prihod biće doniran za podršku našoj talentovanoj deci
Foto: EPA Sergei Chirikov

Lepo

BALET BOLJŠOG TEATRA POSLE POLA VEKA U BEOGRADU: Celokupan prihod biće doniran za podršku našoj talentovanoj deci

Kultura -

Domaća publika će posle skoro pola veka imati priliku da prisustvuje spektaklu jednog od najboljih i najstarijih baletskih ansambala na svetu, čuvenog moskovskog Boljšog teatra.

Gala koncert Boljšog baleta će biti održan 13. septembra u Sava centru, gde su poslednji put nastupili davne 1979. godine. Na gala koncertu će se izvoditi najlepša baletska dela uz varijacije i duete originalne tehničke i stilske prefinjenosti klasičnih dela koja publika poznaje i voli.

bolshoi theatre, balet
foto: EPA Sergei Chirikov

Vrhunski prvaci i solisti će izvoditi delove iz baleta "Labudovo jezero", "Uspavana lepotica", "Spartak", "Don Kihot", "Korsar", "Talisman" i mnogih drugih, ali i antologijska savremena ostvarenja koreografa Maura Bigoncetija i Vejna Mekgregora. Baletski ansambl u svom umetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i pronosi neprevaziđenu slavu Boljšog teatra koji je pre 248 godina osnovala carica Katarina Velika, tako da je ovo zaista retka prilika za umetnički događaj kakav skoro nije viđen u Beogradu.

Sava Centar
foto: Jakov Simović/Promo

Povratak umetnika Boljšog baleta na scenu Sava centra je od istorijske važnosti za umetničku scenu Beograda i Srbije, a pokrovitelj gala koncerta je kompanija NIS, koja već godinama neguje i podržava vrhunske vrednosti kulture i umetnosti. Zato je kompanija NIS omogućila da celokupan prihod od prodaje karata bude doniran za podršku talentovanoj deci i mladim umetnicima u Srbiji.

Ulaznice za ovaj jedinstveni baletski spektakl, koji nikako ne treba propustiti, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Tiket vižna i preko online servisa Tickets.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track