Bend „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“, poznat po jedinstvenoj fuziji muzičkih tradicija Balkana i Mediterana, nastavio je svoju turneju kroz Srbiju nezaboravnim koncertom u Sremskoj Mitrovici. Međunarodni sastav sinoć je pred velikim brojem posetilaca priredio spektaklna pozornici Art Front festivala, koji se održao na sremskomitrovačkom Hipodromu.

3.jpg
Kurir/D.Š. 
foto: Kurir/D.Š.

Veče je počelo emotivnim obraćanjem pevačice Margherite Abita, koja je publici uputila pozdrav na srpskom i engleskom jeziku: „Drago mi je da smo u Sremskoj Mitrovici, srećni što možemo da sviramo za vas. Da Sremska Mitrovica peva, da Sremska Mitrovica igra.” Pozvala je publiku da im se pridruži u pesmi, čime je koncert zvanično počeo.

Tokom večeri, nizale su se pesme koje su publici doneli jedinstvenu atmosferu i energiju. Izvođenja hitova poput „More Sokol Pie“, Makedonsko devojče“, „Đelem Đelem“ dodatno su podigla raspoloženje, a na kraju koncerta publika je sa oduševljenjem tražila bis.

1.jpg
Kurir/D.Š. 
foto: Kurir/D.Š.

Ovaj koncert bio je poseban i po tome što bend ove godine slavi 12 godina postojanja. Članovi benda najavili su ovu važnu prekretnicu tokom nastupa, ističući značaj godine u kojoj proslavljaju svoj jubilej. Njihova umetnička priča započela je pre 12 godina u Barseloni, na Svetski dan Roma, slučajnim okupljanjem umetnika iz različitih zemalja i muzičkih žanrova.

Sastav u kome su Margerita Abita (vokal, Italija), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija), Julien Chanal (gitara, Francuska), Pere Nolasc Turu (violina, Španija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Xavi Pendón (klarinet, Španija) i Albert Enkaminanko (perkusije, Španija), oduševio je publiku u Sremskoj Mitrovic, koja će dugo pamtiti ovo veče ispunjeno muzikom i energijom.

(Kurir.rs/ Dijana Šćekić)

Bonus video:

Kurir TV Koncert Ramštajna, fanovi