Glumac Predrag Smiljković potresen je smrću legenradnog scenariste Siniše Pavića, koji je kreirao jednu od najupečatljivijih uloga u njegovoj karijeri.

Glumac se proslavio ulogom Tike Špica u kultnoj seriji "Porodično blago", a u izjavi za Kurir je istakao koliko ga je cenio i voleo.

foto: Printksin

"Saznao sam pre pola sata i potresen sam njegovim odlaskom. On je meni bio sve. Taj čovek je meni bio roditelj. Ne samo mene, nego svih glumaca. Bio je tu za sve. Sada je deo nas otišao i to je ta težina koju ćemo da nosimo u ovom trenutku. Takav gubitak za nas je nenadoknadiv. Teško mi je da pričam", rekao je glumac za Kurir.

foto: Marina Lopičić

Pavić je bio tvorac scenarija najpoznatijih serija u bivšoj Jugoslaviji poput "Pozorišta u kući", "Otpisanih", "Vrućeg vetra"… Scenarista je i filmova "Tesna koža" i "Laf u srcu".

„Boljim životom“, krajem 80-ih, počinje i era Pavićevih celovečernjih serija, sa više desetina epizoda, emitovanih po nekoliko godina, u čijem centru zbivanja je najčešće jedna porodica: „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“…

Poslednja serija koju je snimio - "Junaci našeg doba" - premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine. Od tada nije pisao za televiziju, ali izvesno je da ćemo reprize njegovih serija gledati još dugo.

Bonus video:

Privatna arhiva Desimir Stanojević i Radmila Savićević pevaju