Ministar kulture Nikola Selaković uputio je telegram saučešća povodom smrti scenaristeSiniše Pavića.

„Sa velikom tugom primio sam vest da nas je napustio proslavljeni scenarista Siniša Pavić, velikan književne i dramske scene naše zemlje, ličnost čija dela su obeležila odrastanje brojnih generacija. Kao što je kroz profesionalnu karijeru pravo zamenio književnim stvaralaštvom, tako je maestralno uspevao da kritičku misao na duhovit način pretoči u umetnost. Porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima lika i dela Siniše Pavića upućujem iskreno saučešće. Živeće večno svojim svevremenskim delima, ali i u srcima svih nas koji cmo imali sreću da budemo njegov savremenici“, stoji u telegramu saučešća.

44.jpg
Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

Pavić je bio tvorac scenarija najpoznatijih serija u bivšoj Jugoslaviji poput "Pozorišta u kući", "Otpisanih", "Vrućeg vetra"… Scenarista je i filmova "Tesna koža" i "Laf u srcu".

„Boljim životom“, krajem 80-ih, počinje i era Pavićevih celovečernjih serija, sa više desetina epizoda, emitovanih po nekoliko godina, u čijem centru zbivanja je najčešće jedna porodica: „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“…

sinisa-pavic01.jpg
Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

Poslednja serija koju je snimio - "Junaci našeg doba" - premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine. Od tada nije pisao za televiziju, ali izvesno je da ćemo reprize njegovih serija gledati još dugo.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija "ONI KOJI SU GLASALI ZA PRIJEM KOSOVA JEDNOG DANA ĆE CRVENETI" Selaković: Dobro upamtiti one koji su tog dana BILI UZ SRBIJU