Lidija Vukićević, koja se proslavila ulogom Violete Popadić u kultnoj seriji "Bolji život", čiji je scenarista Siniša Pavić, koji je preminuo danas u rodnom Vlasotincu, za Kurir je izrazila žalost zbog smrti legendarnog pisca.

Glumica je otkrila i malo poznatu činjenicu o Paviću.

- Siniša je bio pravi gospodin u pravom smislu reči. Volela sam ga kao i svi mi. Sa njim sam radila i pre "Boljeg života", i to u pozorištu. Malo je poznato da je bio odličan pozorišni scenarista. Napisao je divnu predstavu "Poltron", koju je režirao Aca Đorđević, a igrali smo je u Beogradskom dramskom pozorištu 250 puta - rekla je glumica, te dodala:

bolji-zivot-31.jpg
Arhiva Klasik TV 
foto: Arhiva Klasik TV

- Napravio je bum na televizijskoj sceni kakav niko nije umeo. U prilog tome svedoči i činjenica da je "Bolji život" najgledanija serija u istoriji domaće kinematografije. Sve što je išlo nakon toga bilo je po uzoru na Sinišu. Umeo je da postavi likove onakve kakvi jesu u biti, ali tako da traju kroz vreme. Odlično je poznavao srpsku porodicu i mentalitet. Hvala mu na svemu i slava mu - zaključila je glumica u izjavi za Kurir.

Pavić je bio tvorac scenarija najpoznatijih serija u bivšoj Jugoslaviji poput "Pozorišta u kući", "Otpisanih", "Vrućeg vetra"… Scenarista je i filmova "Tesna koža" i "Laf u srcu".

s0050196.jpg
Ustupljene fotografije 
foto: Ustupljene fotografije

„Boljim životom“, krajem 80-ih, počinje i era Pavićevih celovečernjih serija, sa više desetina epizoda, emitovanih po nekoliko godina, u čijem centru zbivanja je najčešće jedna porodica: „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“…

Poslednja serija koju je snimio - "Junaci našeg doba" - premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine. Od tada nije pisao za televiziju, ali izvesno je da ćemo reprize njegovih serija gledati još dugo.

Bonus video:

Privatna arhiva Desimir Stanojević i Radmila Savićević pevaju