A SAD ADIO! Siniša Pavić sahranjen uz pesmu iz KULTNE SERIJE, muk i suze na groblju u Vlasotincu, od glumaca SAMO NJIH NEKOLIKO
Foto: Kurir, Marina Lopičić

POSLEDNJE ZBOGOM

A SAD ADIO! Siniša Pavić sahranjen uz pesmu iz KULTNE SERIJE, muk i suze na groblju u Vlasotincu, od glumaca SAMO NJIH NEKOLIKO

Kultura -

Porodica, rodbina i prijatelji okupili su se danas na groblju u Vlasotincu i na večni počinak ispratili našeg proslavljenog scenaristu Sinišu Pavića, koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji.

01:22

A sad adio na sahrani Siniše Pavića

Govor je održao Vladimir Pavić sin Siniše Pavića, a legendarni scenarista je ispraćen na večni počinak uz čuvenu pesmu "A sad adio", iz kultne serije "Vruć vetar".

02:23

Siniša Pavić sahranjen uz pesmu A sad adio

- Hvala vam svima što ste došli. On nije slučajno ovde proveo poslednje decenije svog života, među vama. Hvala vam što ste došli da se oprostite s njim kao sa čovekom. Većina vas koji ste ovde zna ga lično, nevezano za ono što je radio. I prosto znate da je bio dobar čovek i da je svakoga tretirao jednako i sa svakim ponašao kao da je njemu ravan. To je jedan odblesak, rekao bih, starih generacija. Mislim da je tata bio pravi čovek na pravom mestu, među ljudima koje voli i među ljudima koje voli je završio svoj život. Njegov omiljeni junak, ko je čitao njegova dela, zna, pita se šta je smisao života i šta je smrt, kaže "smisao života je žrtvovanje za druge i smisao života je ljubav" - rekao je njegov sin pred okupljenima.

1 / 5 Foto: Kurir

Oko 13.30 sati krenula je povorka ka večnoj kući Siniše Pavića, a na licima onih koji su došli da mu upute poslednje zbogom su suze.

01:01

Povorka na sahrani Siniše Pavića

Opelo pokojnom Paviću drži četvorica sveštenika, a jedan od njih održao je govor:

Predrag Smiljković
foto: Printscreen

- U njegovim mnogobrojnim delima uvek je postojao onaj jedan čovek koji je radio čestito i pošteno i nije hteo drugačije. Uvek je prolazio krv i golgotu. Uvek je na kraju, na zadnjim stranicama knjiga ili epizoda, vaskrsavao. Ja sam u tome video ono što je hrišćansko u svim delima našeg pokojnog Siniše. To je zaista nešto što je obeležilo sva njegova dela. Nama, braćo i sestre, ostaje da se bogu molimo da ga Gospod sa njegovim darom i talentom i njegovom genijalnoću prihvati u Carstvo nebesko i Carstvo božije.

00:08

Sahrana Siniše Pavića u Vlasotincu

Od mnogobrojnih glumaca koji su s njim sarađivali u kultnim serijama pojavilili su se samo Eva Ras i Predrag Smiljković, koji se proslavio igrajući čuvenog Tiku Špica, a tu su bili i glumica Milica Milša i njen suprug i scenarista Žarko Jokanović.

Siniša Pavić, Sahrana Siniše Pavića, Vlasotince
foto: Kurir

Siniša Pavić je, podsetimo, preminuo juče u 92. godini u Vlasotincu, u kom je proveo poslednje decenije života.

1 / 10 Foto: Kurir

- Mogu da vam potvrdim da je moj otac preminuo. Preminuo je u snu od starosti u 92. godini. Ne bih mogao nista više da vam kažem. Zamolio bih vas da poštujete našu privatnost u ovom teškom trenutku - izjavio je juče njegov sin Vladimir za medije.

Siniša Pavić
foto: Marina Lopičić

Pavić je bio tvorac scenarija najpoznatijih serija u bivšoj Jugoslaviji poput "Pozorišta u kući", "Otpisanih", "Vrućeg vetra"… Scenarista je i filmova "Tesna koža" i "Laf u srcu".

„Boljim životom“, krajem 80-ih, počinje i era Pavićevih celovečernjih serija, sa više desetina epizoda, emitovanih po nekoliko godina, u čijem centru zbivanja je najčešće jedna porodica: „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“…

Poslednja serija koju je snimio - "Junaci našeg doba" - premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine. Od tada nije pisao za televiziju, ali izvesno je da ćemo reprize njegovih serija gledati još dugo.

Bonus video:

05:09

Desimir Stanojević i Radmila Savićević pevaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track