Na Festivalskom trgu kod Narodnog pozorišta Sarajevo ekipa filma "Nakon ljeta", koji je svetskom premijerom otvorio 30. izdanje Sarajevo film festival, družila se s publikom i medijima.

Predvođeni rediteljem Danisom Tanovićem, glumci Uliks Fehmiu, Anja Matković i Goran Navojec govorili su o ostvarenju.

"Ne znam da li sam ispunio očekivanja, ni da li iko išta više očekuje od mene jer je svaki film drugačiji" rekao je Tanović.

img20240817wa0134.jpg
Nemanja Nikolić 
Sarajevo film festivalfoto: Nemanja Nikolić

Uliks u filmu igra ljubavnika i pisca, koji živi dva života i ne zna koji da izabere. Tanovića je upoznao preko filma "Ničija zemlja", a radili su na seriji "Uspeh" za kanal Hbo.

Fehmiu je rekao da se saradnja između njih kreće od toga da su se prepoznali kao ljudi. "Sve više ste usamljeni i kada nađete nekoga s kim kliknete... Meg Rajan su jednom pitali: "Šta te pali", ona je odgovorila: "Talent." Kad gledam ono što Danis radi ili Goran Navojec, želim da budem deo takvih projekata. Film po našem osećanju ima setu, melanhoniju, čeznju za život kakav je imao ili kakav bi mi voleli da ima" rekao je Fehmiu.

img20240817wa0118.jpg
Nemanja Nikolić 
Sarajevo Film Festivalfoto: Nemanja Nikolić

Navojec je istakao da je snimanje na ostrvu bez struje i autobolina posebno. Na presu je bio zadužen da nasmeje i kolege, što možete videti u videu.

Kurir Uliks Fehmiu na Sarajevo film festivalu

UNIQA je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala.

(Kurir.rs)