Završno veče 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji bilo je spektakularno, baš onako kako su i zaslužili svi učesnici. Posebnu pažnju i oduševljenje publike izazvao je koncert Boemsko veče - "Nagrađenima u čast“ od strane 25 popularnih glumaca, među kojima je bio i glumac Aljoša Vučković, koga dugo nismo videli u javnosti.

Neki od poznatih koju su zapevali na boemskoj večeri su: Vladan Savić, Ljiljana Stjepanović, Mirka Vasiljević, Miljan Prljeta, Dušan Svilar, Husa Alijević, Đorđe David, Aljoša Vučković, Marko Jovičić…

dsc-2828.jpg
Nenad Matović 
foto: Nenad Matović

Posebne ovacije publike bile su za čuvenog glumca Aljošu Vučkovića, koga već godinama unazad gotovo da i ne viđamo u javnosti otkako se razboleo.

Ne samo da se pojavio na Festivalu filmskog scenarija, već je uzeo mikrofon i zapevao, te se može zaključiti da se glumac dobro oseća.

dsc-2817.jpg
Nenad Matović 
foto: Nenad Matović

Podsetimo, Aljoša Vučković, kog je publika zavolela u kultnim ostvarenjima "Srećni ljudi", "Bolji život", "Povratak otpisanih" i mnogim drugim, povukao se 2018. godine iz javnosti zbog bolesti sa kojom se borio.

Neko vreme je bio u bolnici, a onda je pušten na kućno lečenje.

aljosa-vuckovic.jpg
Printscreen YouTube 
foto: Printscreen YouTube

Detalje bolesti nikada nije otkrivao javno. On se, na sreću, posle lečenja potpuno preporodio, pa se posle nekoliko godina čak i vratio poslu.

Glumac danas ima 77 godina, a evidentno je da se nije mnogo promenio.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video:

kurir televizija ZAVRŠEN TREĆI PO REDU "FESTIVAL NARODNE MUZIKE VRNJAČKA BANJA" Evo koji su pevači osvojili prvu nagradu za interpretaciju