Svečana ceremonija dodele nagrada najboljim ostvarenjima u kategoriji TV serija na 30. Sarajevo film festivalu održana je večeras u Sarajevu. Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su: U kategoriji Srce Sarajeva - Najbolja dramska serija nagrađena je TV serija Znam kako dišem Jasmile Žbanić. U kategoriji Srce Sarajeva - Najbolja komedija nagrađena je TV serija Princ iz L. A.

whatsapp-image-20240818-at-10.10.25-pm.jpg
Nemanja Nikolić 
Ekipa serije Znam kako dišešfoto: Nemanja Nikolić

-Nije bilo moguće sve nagraditi. Vidimo se dogodine - rekli su na kraju domaćini.

whatsapp-image-20240818-at-10.08.01-pm.jpg
Nemanja Nikolić 
Jovana je uručila priznanje Jasni Đuričićfoto: Nemanja Nikolić

Glumačke nagrade su osvojili Jasna Đuričić, Ogla Odanović za komediju i postuhumno Žarko Laušević. Nagrade za glavnu žensku ulogu je dodelila trudna Jovana Stojiljković. Olga je bila posebno dirnuta jer je njen muž Dragan Petrović Pele bio njen profesor.

- Jovana je deo moje porodice - rekla je Olga.

Bez priznanja je ostao Branimir Brstina, ali je nagradu za Zvezdu u uspononu osvojila Kris Gavrić, kao i mladi Lazar Dragojević.

whatsapp-image-20240818-at-10.12.05-pm-2.jpg
Nemanja Nikolić 
Branimir Brstina ostao bez nagradefoto: Nemanja Nikolić

Jasni je ovo već treća nagrada od četiri nominacije. Za nagrade je bilo nominovano 8 serija.

Ceremoniju je vodio glumac i TV voditelj Tarik Filipović.

O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 500 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su onlajn glasanjem po uzoru na slične svetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija.

whatsapp-image-20240818-at-10.10.33-pm.jpg
Nemanja Nikolić 
Glumci serije "Koža" Marko Todorović i Jovana Gavrilovićfoto: Nemanja Nikolić

Nagrade su uručivali Mirsad Purivatra, Boris Ler, Nikola Kuprešanin, Adnan Kapetanović, Aida Begić, Danis Tanović, Boris Isaković, Feđa Štukan, Jovana Stojiljković...

Dodijeljena su i dva "Počasna Srca Sarajeva" Filipu Boberu, vizionarski osnivač Coproduction Officea i producent nekih od najrevolucionarnijih filmova suvremene kinematografije, i Kristofu Papušeku, suvlasnik Constantin Film-Holdinga te finansijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala.

UNIQA je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala.

(Kurir.rs/M.J/Lj/R)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje