Viktor Savić iz Sarajeva: Zbog ove uloge bio sam sav u modricama, ali ipak želim da snimimo nastavak "Megdana", i to u Japanu
Foto: Nemanja Nikolić

zadovoljan

Viktor Savić iz Sarajeva: Zbog ove uloge bio sam sav u modricama, ali ipak želim da snimimo nastavak "Megdana", i to u Japanu

Kultura -

Prošlo je mnogo godina otkako je glumac Viktor Savić s filmom "Montevideo, bog te video" bio u Sarajevu. Sada mu se vratio jer je na 30. Sarajevo film festivalu bio kao deo ekipe ostvarenja "Megdan: Između vode i vatre". Viktor igra Petra, bivšeg vaterpolistu koji, zbog izazvane tragedije, iz vode biva prebačen u MMA kavez i na vrata disko kluba.

Viktor Savić
foto: Nemanja Nikolić

- Ovo mi je bila, fizički i emotivno, možda najzahtevnija uloga u karijeri. Snimali smo borbe celu noć. Vasa Bakočević, koji igra u našem filmu, rekao mi jedne večeri: "Brate, svaka tebi čast. Ja se pobijem i odem kući, a tebe biju već treću noć". Bio sam sav u modricama. Međutim, uvek sam bio dobar u sportu.

Uživanje mi je bilo da radim na ovom filmu - kaže Savić za Kurir, i otkriva da ga ne iznenađuje reakcija publike u Sarajevu.

Viktor i Enis koji mu je upao u svaku repliku
Viktor i Enis koji mu je upao u svaku replikufoto: Nemanja Nikolić

- Zadovoljan sam. Da biste razumeli odnos Enisa Bešlagića, kog igra mog menadžera, i mene morate da budete iz ovih krajeva. Ljudi su to prepoznali. Enis je uvek imao na neku moju repliku još nešto da doda. Naravno, i sada nakon projekcije - kaže kroz osmeh Viktor.

Iza ove filmske priče iz naše zemlje stoje producentske kuće "Megdan produkcija" i Telekom Srbija, dok autorsku ekipu čine reditelj Todor Čapkanov, autor scenarija je Aleksa Balašević, a koscenaristi Jelena Balašević i Gvozden Đurić, dok je za muziku bio zadužen Dirk Brose.

- Todor je neko ko ne naređuje na setu. Uzme sam i nosi kameru da pripremi novi kadar. Na snimanju je vladala je prava porodična atmosfera. Film smo uspeli da završimo za 21 dan - otkriva glavni glumac.

Viktor nakon premijere
Viktor nakon premijerefoto: Nemanja Nikolić

Posle Sarajeva, film "Megdan" će biti prikazan 26. avgusta u okviru Filmskih susreta u Nišu. Svečana beogradska premijera je zakazana za 24. septembar u Sava centru, a distribucija filma je poverena "Art visti".

- U savetu sam Filmskih susreta u Nišu, ali nisam ja želeo da on otvori festival. Ne otvaraju ga ni drugi filmovi koji su postigli veliki uspeh. Stižemo u Niš da se družimo u ponedeljak - objašnjava Savić.

Film Megdan, Aleksa Balašević
foto: Jelena Ćalasan

Na kraju smo ga upitali da li možemo da očekujemo i nastavak.

- Film je otvoren za nastavak. Nadam se da ćemo ga snimati u Japanu - zaključuje Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track