Dugim aplauzom pozdravljena je u Sarajevu ekipa filma "Megdan: Između vode i vatre". Bioskop pod vedrim nebom bio je mali da primi sve koji su došli da pogledaju regionalnu premijeru prvenca Alekse Balaševića.

whatsapp-image-20240823-at-11.45.24-am.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

- Dali ste nam vetar u leđa. Ima neka magija u ovoj dedinoj kotlini. Đole nije rođen u Sarajevu, ali je oženio Bosanku i dobio je posle moje dve sestre i mene. Hvala vam puno. U Italiji sam upoznao Stinga, ali, kunem vam se, ne može da se poredi s atmosferom u Sarajevu. Moj otac me je prvi put doveo ovde 2011. Mi paori iz Vojvodine smo čudan svet. Gledam u nebo i očekujem neke odgovore. Sve će proći, ali Sarajevo će ostati - rekao je Aleksa.

whatsapp-image-20240823-at-11.45.24-am-1.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Pre projekcije crvenim tepihom kod Narodnog pozorišta prošetali su njen reditelj Todor Čapkanov, Miljan Davidović, Viktor Savić, Vojin Ćetković, Enis Bešlagić, Nina Seničar, i pevačica Maya Berović.

Kurir Aleksa Balašević na Sarajevo film festival

Naravno, najveća zvezda bila je mala Vera Balašević, koja je slavila drugi rođendan.

img20240822wa0052.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Iza ove filmske priče stoje producentske kuće "Megdan produkcija", "Pascaru Production",v Telekom Srbija i Slice, dok autorsku ekipu čine reditelj Todor Čapkanov, autor scenarija je Aleksa Balašević, a koscenaristi Jelena Balašević i Gvozden Đurić, dok je za muziku bio zadužen Dirk Brose.

UNIQA je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala.

Bonus video:

Promo UNIQA na 30. izdanju Sarajevo Film Festivala predstavila nove projekte u kulturi