Sahrana Alena Delona: Tajna ceremonija na glumčevom imanju, bivši biskup stigao da mu ispuni poslednju želju (FOTO)
Foto: Profimedia

policija obezbeđuje posed

Sahrana Alena Delona: Tajna ceremonija na glumčevom imanju, bivši biskup stigao da mu ispuni poslednju želju (FOTO)

Kultura -

Alen Delon će danas biti sahranjen u krugu svog seoskog doma u "najstrožoj privatnosti" prema željama njegovog troje dece. Pažljivo odabrana grupa od 40 ožalošćenih pozvana je na ceremoniju i upućena da se ne slika.

Francuski glumac, koji je preminuo u nedelju u 88. godini, izričito je tražio da nema nacionalnog omaža, insistirajući da želi da bude sahranjen "kao i bilo ko drugi".

Veliko obezbeđenje oko Delonovog poseda
Veliko obezbeđenje oko Delonovog posedafoto: GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedi

Kapela se nalazi na groblju na imanju od skoro 120 hektara (300 hektara), od čega je veći deo šuma, gde je Delon sahranio najmanje 35 svojih kućnih ljubimaca. Delon je tražio da sa njim bude sahranjen njegov saputnik na „kraju života“, belgijski malinoa po imenu Lubo. Nakon protesta aktivista za prava životinja, glumčevo troje dece Entoni (59), Anuchka (33) i Alain-Fabien (30) pristali su da zadrže psa u porodici.

Glumac je želeo da ceremoniju održi bivši biskup
Glumac je želeo da ceremoniju održi bivši biskupfoto: Poitout Florian/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Delon je takođe zatražio sahranu koju je vodio katolički sveštenik monsinjor Žan-Mišel Di Falko (82), bivši biskup Gapa na jugoistoku Francuske i dugogodišnji prijatelj glumca. On je upravo danas fotografisan kako dolazi kolima na glumčevo imanje. Takođe ispred imanja je veliki broj policijskih snaga i obezbeđenje, a fanovi čuvenog delona su prethodnih dana ispred kapije ostavljali bukete cveća.

Di Falko je 2017. nadgledao sahranu glumice Mirej Dark, Delonove pratilje između 1968. i 1983. i žene koju je opisao kao „ljubav mog života“, kao i muzičara i pevača Šarla Trenea i francuskog poslovnog tajkuna Žan-Lika Lagardera. Takođe je pomagao na sahrani bivšeg predsednika Valerija Žiskara d'Estena 2020.

Stroga pravila privatnosti

Delonov sin razgovarao sa novinarima
Delonov sin razgovarao sa novinarimafoto: GUILLAUME SOUVANT / AFP / Profimedi

Od ožalošćenih je navodno zatraženo da zapečate svoje mobilne telefone u plastične kese tokom ceremonije i rečeno im je da se ne smeju fotografisati. Lokalna prefektura zabranila je letelicama i dronovima da lete iznad imanja.

Francuski glumac Entoni Delon odgovara onovinarima na pitanja dok je prilazio imanju svog oca kako bi prisustvovao privatnoj pogrebnoj ceremoniji pokojnog francuskog glumca.

(Kurir.rs/M.J)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track