Anita Laušević, supruga pokojnog glumca Žarka Lauševića, sinoć je na 59. Filmskim susretima u Nišu primila nagradu za izuzetan doprinos umetnosti glume "Pavle Vuisić", koja je posthumno dodeljena njenom suprugu.

Aniti je statuu Pavla Vuisića uručio glumac petar Benčina, a ona je s ponosom i osmehom primila nagradu koja je postuhmno dodeljena njenom suprugu, koji je preminuo 15. novembra prošle godine nakon duge i teške bolesti.

Anista Laušević primila nagradu "Pavle Vuisić", koja je posthumno dodeljena Žarku Lauševićufoto: Promo

Za ovu priliku obukla je crvenu satensku haljinu dužine ispod kolena, a preko ramena je ponela ešarpu u sličnoj nijansi.

"Dragi moj Žare, Anita je dobro, ja sam dobro i najvažnije, deca su ti dobro. Pijem kafu još iz one šolje. Anitina ideja je da zajedno slavimo rođendan. Nisi bio tu, a bio si tu. Mnogo od tebi pišu. Lepi moj, čuvaj se", rekao je Irfan Mensur pre samog uručenja nagrade.

Žarko Lauševićfoto: Printscreen/YouTube

Nagrada "Pavle Vuisić" i Svetozaru Cvetkoviću

Nagrada "Pavle Vuisić" ove godine je uručena i glumcu Svetozaru Cvetkoviću, koji je odlučio da je posveti doktorki Nadi Basari, što je i obrazložio:

Svetozaru Cvetković uručena nagrada "Pavle Vuisić" na 59. Filmskim susretima u Nišufoto: Promo

- Ovo je najvažnija uloga i najlepša nagrada u mom životu. Ima jedna doktorka koja mi je svojim znanjem poklonila još jedan život. Ona se zove Nada Basara - naveo je Svetozar Cvetković nakon uručenja nagrade.

Glumac inače iza sebe ima 133 filmova, serija i sličnih projekata na platnu.

(Kurir.rs/ LJ. R./ L. S.)

Bonus video:

Kurir Kalinić se popeo na Tvrđavu i "zauzeo" Niš