Desiće se neki bolji život: Olga Odanović se prisetila saradnje sa Sinišom Pavićem i otkrila kad stižu nove epizode "Radio Mileve"
Imala je samo 27 godina, Foto: Promo/Printscreen

TV ekran

Desiće se neki bolji život: Olga Odanović se prisetila saradnje sa Sinišom Pavićem i otkrila kad stižu nove epizode "Radio Mileve"

Kultura -

Glumica Olga Odanović na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu nagrađena je za najbolju glumicu u komedijama. Priznanje Srce Sarajeva otišlo je u njene ruke za ulogu penzionerke Mileve Majstorović u hit seriji "Radio Mileva". Za TV Ekran dramska umetnica prenosi svoje utiske o Sarajevu i najavljuje nove epizode omiljene komedije.

Ne nosi šminku kad ne mora
Ne nosi šminku kad ne morafoto: Nemanja Nikolić

Veoma ste uzbuđeni zbog nagrade u Sarajevu?

- Nisam znala da je Jovana Stojiljković tu i da iz njenih ruku dobijam nagradu. Ona je student mog muža Dragana Petrovića Peleta i deo naše porodice. Mogu da budem zahvalna Neletu Gariću i produkciji "Nira", koji su verovali u mene i pružili mi šansu. Bez cele ekipe i mog partnera Branimira Brstine ne bi bilo ni ove nagrade. Kad radite nešto četiri godine, to je kolektivni rad. Nagrade su posledica nečeg što ste radili. Nisam je očekivala.

Rasplakala se
Rasplakala sefoto: Nemanja Nikolić

U Sarajevu se ne prikazuje serija, ali vam ljudi prilaze na ulici. Kako je Mileva tako omiljena?

- Seriju gledaju na Jutjubu, i to po nekoliko epizoda na dan, što mi kaže običan svet kad me sretnu. Prvi put sam na ovom festivalu. Mogu da kažem da volim Sarajevo. Tokom festivala imam puno obaveza, ali sam uzbuđena, jer sam srela puno dragih kolega i dobrih ljudi, koje nisam videla dugo, tako da mi je puno srce. Imam samo reči hvale za Sarajevo film festival, koji je, čini mi se, jedan od najboljih i najbolje organizovanih festivala u regionu i želim da čestitam ovaj jubilarni, 30. rođendan.

Nekoliko sezona igrate Milevu. Koja vam je prva asocijacija kad se pomene ta serija?

- "Radio Mileva" mi uvek izmami osmeh. Za uspeh serije krivac je to što smo postali jedna velika porodica. Mislim da publika i voli ovu seriju jer su to prizori iz života koje sami prepoznaju.

 Publiku od jeseni na RTS čekaju novih 40 epizoda 'Radio Mileve'
Publiku od jeseni na RTS čekaju novih 40 epizoda "Radio Mileve"foto: Nemanja Nikolić

Da li snimate seriju preko leta?

- Snimanje je završeno u aprilu. Publiku čeka novih 40 epizoda. Očekujem da će prikazivanje biti na jesen na RTS. Čekaju nas nove priče i zanimljiva glumačka pojačanja.

Pre nekoliko dana ispratili smo Sinišu Pavića.

- Veoma sam tužna. Siniša Pavić je bio autor koji je obeležio moje detinjstvo, ali i televiziju. Otišla je velika legenda, ali mnogo toga je ostavio po čemu će ga pamtiti i nove generacije.

Siniša Pavić
Siniša Pavićfoto: Vlada Sporčić

U kakvoj uspomeni vam je snimanje serije "Bolji život"?

- U predivnoj. U seriji "Bolji život" dobila sam prvu ulogu na jednoj velikoj televiziji. Imala sam tada samo 28 godina. Draga mi je iz mnogo razloga. Moram da priznam da gledam "Bolji život" kad god ga prikazuju, a vrlo često ga repriziraju. Često umem i da se našalim i kažem: "Desiće se neki bolji život."

Bonus video:

01:15

Aleksa Balašević na Sarajevo film festival

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track