Tajne sa seta serije "Bela lađa": Kad je Siniša Pavić video šta je Lane Gutović uradio na snimanju, izgovorio samo jednu rečenicu
Foto: printscreen/rts

možda niste znali

Tajne sa seta serije "Bela lađa": Kad je Siniša Pavić video šta je Lane Gutović uradio na snimanju, izgovorio samo jednu rečenicu

Kultura -

Serija "Bela lađa" jedno je od kultnih ostvarenja Siniše Pavića, a definitvno ne bi bila ista bez glavnog protagoniste Milana Laneta Gutovića. On je tumačio lik Srećka Šojića, koji je svojim ponašanjem, ali i rečenicama nasmejao celu naciju.

Bela lađa, Milan Lane Gutović, Milan Gutović
foto: printscreen/rts

Koliko god ozbiljni bili niko nije ostao imun na njegov stav u seriji, a priče da je menjao scenario i često improvizovao potvrdio je i njegov kolega Gojko Baletić. On je tumačio Šljivića iliti kako bi ga Lane često nazivao "Šljikića".

Tajne sa seta serije "Bela lađa"

Upravo on, nam je otkrio tajne sa snimanja "Bele lađe" i koliko je bilo teško ostati smiren u kadru sa Lanetom.

Milan Lane Gutović
foto: Printscreen

- Lane Gutović je bio genijalan. Voleo je da improvizuje i menja, ali u duhu teksta i scene. Znaš verovatno sve o njemu i svi sve znaju o njemu, majstor, ja samo mogu da dodam da je bio izuzetan umetnik s kojim sam se jako lepo slagao i ponekad družio.

Jednom je toliko izmenio tekst da je Siniša Pavić, kad je gledao materijal, rekao: "Izvinite, ja ovo nisam pisao." I znaš šta je bilo? Ponovo smo snimali ceo taj deo - otkrio je Baletić u razgovoru za Kurir, pa se osvrnuo i na urnebesne scene.

Milan Lane Gutović, Srećko Šojić
foto: Printscreen/Youtube

- On je bio jako duhovit čovek, dešavalo mi se da nekada prekidamo scenu. Pogleda me i ušilji mi se sa obrvama, da ja koji sam smešljiv ne mogu da izdržim. Onda se uozbiljimo i krenemo dalje.

Lanetu se sve praštalo

I ovo nije bio prvi put da je preskakao repliku. Zapravo je to često radio.

Sa promocije monografije o Lanetu Gutoviću
Sa promocije monografije o Lanetu Gutovićufoto: ATA images

- Naše prijateljstvo je bilo dugo, mi smo se družili i radili više od 20 godina. Dešavalo se da je umeo da preskoči neku repliku i da predstava traje samo 40 minuta. Njemu se sve moglo, a talentu se prašta sve. Bio je čaroban i neko ko bi za svoje prijatelje uradio sve - kazao je Jug Radivojević na promociji monografije o Lanetu.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track