Josif Tatić je drugo dete dobio pred smrt: Njegova starija ćerka udata je za poznatog muzičara i svi kažu da je isti tata (FOTO)
Foto: Printscreen YouTube

KRV NIJE VODA

Josif Tatić je drugo dete dobio pred smrt: Njegova starija ćerka udata je za poznatog muzičara i svi kažu da je isti tata (FOTO)

Kultura -

Legendarni glumac Josif Tatić preminuo je 2013. godine, a za sobom je, osim mnogobrojnih pozorišnih, serijskih i filmskih uloga, ostavio i dve ćerke.

Stariju naslednicu Jelisavetu Tatić Čuturilo dobio je u prvom braku sa Biljanom Dragović, poznatom kostimografkinjom, a mlađu ćerku Hristinu, koja nosi ime njegove majke, dobio je u drugom braku sa suprugom Bebom, kada je imao 57 godina.

Josif Tatić
foto: screenshot RTS

Dolazak ćerke u njegovoj šestoj deceniji života promenio je život Josifa Tatića iz korena.

Njegova starija ćerka Jelisaveta je po zanimanju kostimografkinja, a talenat je nasledila od svoje pokojne mame Biljane, koja se takođe bavila ovim poslom. Osim rada u pozorištu, radila je i na projektima "Sva ta ravnica", "Jagodići", "Ulica lipa".

Kao dete provodila je dosta vremena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu čekajući mamu i tatu da završe sa poslom i kaže da je to bilo presudno da počne da se bavi kostimografijom.

- Sada, kada imam sina, vidim koliko ono čime se roditelji bave direktno i nepopravljivo oblikuje interesovanja deteta. To je tako prirodno… Doktorska deca upisuju medicinu, deca pravnika postaju advokati… Uvek bilo i biće! - rekla je ranije za "Avantartmagazin" Jelisaveta Tatić Čuturilo.

Josif Tatić, glumac
foto: Printskrin Youtube

Porodičnu sreću našla je kraj Nikole Čuturila, koji je u vreme kada je zamenio Bajagu u „Ribljoj čorbi“ važio za jednog od najlepših muzičara u zemlji. Jelisaveta i Nikola nekoliko godina živeli su u Londonu, a 2007. su se vratili u Beograd. Imaju sina Dimitrija.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S:)

Bonus video:

01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track