Nedelja ponosa u Beogradu donosi bogat program, ali i javno čitanje romana Pera Jovovića "Preživeti dvadesete". Promocija će biti održana u utorak 3. septembra od 19 časova u Krokoldil centru, Karađorđeva 43, Beograd.

Odlomke će čitati glumica Lena Bogdanović, nakon čega će uslediti razgovor sa autorom.

lena.jpg
Damir Dervišagić 
Lena će čitati odlomke na promocijifoto: Damir Dervišagić

Događaj je organizovan u okviru pratećeg programa ovogodišnje Nedelje ponosa, a cilj je da se obezbedi prostor za dijalog o temama koje mnogi mladi u dvadesetim godinama promatraju.

Roman "Preživeti dvadesete" je delo o izazovima u odrastanju, susretanju sa ranim zrelim dobom, previranjima i razmišljanju o seksualnosti, suočavanju sa problemima u očuvanju mentalnog zdravlja, ali i o javnom životu u Srbiji.

whatsapp-image-20221023-at-2.37.42-pm-1.jpg
Kurir 
Biće spreman za Sajam knjigafoto: Kurir

Roman će biti objavljen neposredno pred ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, koji se održava od 19. do 27. oktobra.

Urednica romana je Vesna Dedić, koja je inače i kao mentorka pomagala Jovoviću tokom pisanja ovog dela.

vesna-dedic-1-damir-dervisagic.jpg
Damir Dervišagić 
Najveća podrška foto: Damir Dervišagić

Pero Jovović rođen je 1998. godine u Prokuplju. Bavi se novinarstvom od 2019. godine. U svom dosadašnjem radu, napravio je više desetina intervjua sa eminentnim javnim ličnostima, ali se i zalagao za poštovanje ljudskih i građanskih prava, te se kao aktivista borio i za prava žena žrtava seksualnog zlostavljanja, prava Roma i prava LGBTQ+ zajednice. "Preživeti dvadesete" je njegov prvi roman.