Ćerka našeg slavnog glumačkog krije poreklo kao "zmija noge": Ocu zabranila da priča o njoj, a majci rekla da s njom neće u kadar
Lenka Petrović je istrajna u nameri da sama izgradi svoj put, Foto: printscreen/youtube

umetnička porodica

Ćerka našeg slavnog glumačkog krije poreklo kao "zmija noge": Ocu zabranila da priča o njoj, a majci rekla da s njom neće u kadar

Kultura -

Glumica Lenku Petrović, koju je publika zavolela u serijama "Preživeti Beograd" i "Vera" istrajna je da izgradi svoju karijeru bez pomoći slavnih roditelja.

Ćerka je Dragana Petrovića Peleta i Olge Odanović.

Lenka Petrović krije poreklo kao 'zmija noge'
Lenka Petrović krije poreklo kao "zmija noge"foto: Sonja Spasić

Za razliku od brata Jakova, koji se opredelio za život izvan kamera, Lenka se opredelila za glumu, što se njenoj majci, iako je jedna od najboljih domaćih glumica, nimalo nije dopalo.

- Lenka ima svoj put i tako treba da bude. Deci glumaca nije lako jer nose breme svojih roditelja. Bila sam očajna kad je upisala glumu. Želim joj sreću, kao i drugoj deci - rekla je Olga o pozivu svoje ćerke u intervjuu koji je ranije dala za Kurir.

Neće sa majkom u kadar

Ćerka je slavnog glumačkog para - Peleta i Olge
Ćerka je slavnog glumačkog para - Peleta i Olgefoto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Svesna je da je kćerka popularnih glumaca ali joj to ne smeta. Na njih gleda samo kao na roditelje i ne opterećuje se time. Ipak, Lenka je jednom prilikom odbila da glumi sa majkom u poznatoj televizijskoj seriji "Radio Mileva", a Olga se oglasila tom prilikom.

Olga je istakla da je Lenka uvek svoja
Olga je istakla da je Lenka uvek svojafoto: Promo RTS

- Lenka je svoja. Ona je čak rekla da ne bi sa mnom nikad igrala. Ona kaže: “Ti si moja mama i ja to poštujem”. Deca glumaca nose teret. Breme prezimena. I njima nije lako. Oni moraju mnogo više da se dokazuju. Mada, njeno vreme tek dolazi. Nikad se ne zna. Možda promeni mišljenje. Ona želi da izgradi sebe, da ostavi svoj lični pečat. Ja sam tu da to poštujem - navela je Olga jednom prilikom.

Ocu zabranila da priča o njij

Ocu je zabranila da priča o njoj kao glumici
Ocu je zabranila da priča o njoj kao glumicifoto: Zorana Jevtić

Koliko je istrajna u nameri da ostvari akrijeru nezavisno od svog porekla, koje čini se krije kao zmija noge svedoči i činjenica da je ocu zabranila da priča o njoj kao glumici.

U intervjuu koji je ranije dao za Kurir glumac Dragan Petrović Pele je na pitanje o tome koliko je zadovoljan kako se razvija ćerkina karijera istakao kratko.

Pele poštuje ćerkinu želju i ponosan je na nju
Pele poštuje ćerkinu želju i ponosan je na njufoto: Zorana Jevtić

- To je njena stvar i imam zabranu da govorim o njoj. Nije to loše. Napravila je pošten izbor kako da ide kroz ovaj posao. Neće joj biti lako - rekao nam je Pele.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track