Smilju Zdravković publika je zavolela kao Kevu u filmu "Majstori, majstori", a ona uopšte nije bila glumica i nije trebalo da igra.

Ideju da ulogu čistačice da Smilji, Goran Marković je dobio od Bogdana Diklića, otkrili su glumac i reditelj na proslavi četvrte decenije od objavljivanja ovog filma.

- Ta žena je bila čistačica u Narodnom pozorištu. Kao i u filmu radila je sve, kuvanje, čišćenje. Ja sam bio u velikoj dilemi kome da dam tu ulogu da igra. Pozvao sam Rahelu Ferari, koja je bila velika glumica. Igrala je u filmu “Nacionalna klasa” i imala jednu vrlo dobru scenu. Razgovarao sam sa njom i onda shvatio da, ako ta interpretacija bude artificijelna, to neće biti dovoljno efektno.

smilja-cistacica.jpg
Printscreen/Youtube 
Rahela mu to nikada nije oprostilafoto: Printscreen/YouTube

Bolje da nađem nekog koga će ostali likovi tretirati kao stvar, kao pokućstvo - rekao je tada reditelj Goran Marković.

Onda je Bogdan Diklić predložio Smilju, čistačicu Narodnog pozorišta.

smilja-cistacica-1.jpg
Printcreen/Youtube 
Smilju je predložio Diklić jer je bila čistačica u pozorištufoto: Printcreen/Youtube

- Smilja se dobro snašla. A Rahela mi to nikada nije oprostila. Do smrti me je mučila. Nismo se mogli sresti, a da mi ne kaže – Gorane, ja bih Vam to bolje odigrala - rekao je Marković.

whatsapp-image-20200924-at-8.57.48-pm.jpg
Kurir 
Film “Majstori, majstori” digitalno je restauriranfoto: Kurir

Film “Majstori, majstori” digitalno je restauriran i premijerno prikazan u septembru prošle godine na stadionu Tašmajdan povodom obeležavanja 40 godina od premijere.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje