Nikad viđena slika Dragana Nikolića: Legendarni šmeker u društvu jedne od najlepših žena bivše Juge, koja je tragično skončala
Glumac Dragan Nikolić bio je rado viđeno lice srpske kinematografije, Foto: Dragana Udovičić

sećanje

Nikad viđena slika Dragana Nikolića: Legendarni šmeker u društvu jedne od najlepših žena bivše Juge, koja je tragično skončala

Kultura -

Naš slavni glumac, Dragan Nikolić, bio je rado viđeno lice srpske kinematografije. Tokom svoje 51. godinu duge karijere odigrao je brojne uloge, a jedna od zapaženijih bila je uloga istoimenog Dragana u filmu "Bube u glavi" reditelja Miloša Radivojevića, koji je svoju popularnost stekao '70. godina.

U pomenutom filmu, jednu od glavnih uloga, mimo Dragana Nikolića, imala je i njegova koleginica, Milja Vujanović, koja je u filmu glumela njegovu partnerku Veru, što je bila njena druga glavna uloga u karijeri.

Dragan Nikolić
foto: Printscreen

Milja je glasila za jednu od najlepših glumica bivše Jugoslavije, a pored glume bavila se i modom. Lepa glumica preminula je 4. juna davne 2005. godine, a iza sebe ostavila je dvoje dece - ćerku Mašu i sina Leona.

Naime, njena ćerka Maša na svom Instagram profilu skoro je objavila do sada ne viđenu fotografiju njene majke i Dragana Nikolića, koja je ufotografisana krajem sedamdesetih godina, a na istoj kolege glumci poziraju na balkonu nekog hotela.

"Mama i Gaga. Hvala gospođi iz Hrvatske koja nam je poslala sliku," napisala je Maša kratko, a fotografija je izmamila lepe reči i sećanja Gaginih i Miljinih fanova.

"Divna, za sva vremena," glasio je komenatar jednog od fanova.

"Koja seta, rasplakah se," zaključio je drugi.

Podsetimo, Milja je, maja 2000. godine, stradala od strane njenog ljubavnika Obrada Zejaka, koji je pucao u nju, a zatim samog sebe prijavio za pokušaj ubistva. Nakon ovog strašnog incidenta, Milja je pala u komu iz koje se, srećom izvukla, ali je nažalost ostala nepokretna i, pet godina kasnije, 4. juna 2005. godine, preminula u Beogradu.

Njen kolega i saborac sa fotografije, Dragan Nikolić, preminuo je 11. marta 2016. godine, nakon duge i teške borbe sa problemima sa debelim crevom.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

00:44

GLUMAC ISPRIČAO DIRLJIVU ANEGDOTU SA MANDOM! Bio je tu u veoma važnom trenutku za mene! PROGOVORIO O NASTAVKU SELO GORI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track