Poslednje slike Rade Đuričin: Glumici slavni umetnik pevao na uvce, stezao joj ruke, a ona osmeh nije skidala sa lica
Rada Đuričin, Foto: Marina Lopičić

Poslednje slike Rade Đuričin: Glumici slavni umetnik pevao na uvce, stezao joj ruke, a ona osmeh nije skidala sa lica

Kultura -

Proslavljena srpska glumica, Rada Đuričin, preminula je danas u 91. godini, saopštilo je njeno Jugoslovensko dramsko pozorište.

Imala je status jedne od naših najstarijih glumica, a 31. maja proslavila je svoj jubilarni 90. rođendan. Nakon što je doživela moždani udar, nismo imali prilike da je vidimo tako često u javnosti, a njene poslednje fotografije je zabeležila Vesna Da Vinča.

Vesni je čestitala 90. rođendan posebnim rečima:

- Srećan rođendan Guru naš! Rada Đuričin napunila 90 godina! Divni Oliver Njego je svojom pesmom uvek okrepi i usreći - napisala je pre dve meseca Vesna de Vinča uz video sa tortom i svećicom.

Na snimku je i Vjera Mujović, koja razdragano peva Radi, a Oliver Njego joj peva uvce i steže joj ruke.

Rada Đuričin
foto: Damir Dervišagić

Radojka Rada Đuričin je rođena 31. maja 1934. u Vršcu, u kom je završila osnovnu školu i gimnaziju. Studije glume upisala je 1954. nа Аkademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Josipa Kulundžića, zajedno sa Radmilom Andrić, Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Batom Živojinovićem… Glumu je diplomirala 1958, a sledeće godine i jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Bila je u braku sa pionirom nuklearne fizike Dragoslavom Popovićem, sa kojim ima sina Radana. Naša glumica biće sahranjena u rodnom Vršcu po svojoj želji.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track