Bora Čorba i Rada Đuričin umrli istog dana, a zajedno glumili u filmu: Ovako je Đorđević dobio ulogu "Lečim komplekse što..."
Bora Čorba i Rada Đuričin glumili su u istom filmu, Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić

to ih je spajalo

Bora Čorba i Rada Đuričin umrli istog dana, a zajedno glumili u filmu: Ovako je Đorđević dobio ulogu "Lečim komplekse što..."

Kultura -

Legenda rokenrola Bora Đorđević i naša slavna glumica Rada Đuričin preminuli su istoga dana, 4. septembra, a za njihovog života u javnosti se retko pominjalo da su zajedno glumili u filmu.

Reč je o domaćem filmu "Povrtak", koji je kod nas premijerno prikazan 2017. godine, a koji prati životnu priču Lazara Rokvuda, a koji se posle 40 dugih godina u Americi vraća u Srbiju u kojoj ga više ne čeka niko.

Bora Đorđević
foto: Kurir televizija

"Povremeno glumim po filmovima i uzimam glumcima hleb iz usta. Lečim kompleks što me nisu primili na akademiju. Lazar Rokvud je fan Riblje čorbe, zato sam i dobio ulogu," rekao je Bora svojevremeno u jutarnjem programu Pinka, a koji je u pomenutom filmu bio uzgajivač trave.

U kultnom ostvarenju reditelja i scenariste Predraga Jakšića Bora je, mimo Rade Đuričin, glumeo i sa filmskim zvezdama inostrane kinematografije kao što su Džon Sevidž, Majkl Pare, kao i Nikom Mankuzom.

Rada Đuričin
foto: Marina Lopičić

Podsetimo, Bora Đorđević preminuo je sinoć u 71. godini, u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani, dok je Rada "otišla" ubrzo za njim u svojoj 91. godini.

Bora Đorđević biće sahranjen u subotu 7. septembra na Gradskom groblju u Čačku u 14.30 sati, a opelo će biti održano pola sata ranije. Dramska umetnica, Rada Đuričin, neće počivati u Aleji zaslužnih građana, po svojoj želji, već u rodnom kraju - Vršcu.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

00:23

Zgrada u kojoj je kao decak ziveo Bora Corba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track