Novinar i kritičar Ivan Ivačković godinama je bio je blizak sa Borom Đorđevićem, a njegova smrt veoma ga je potresla.

326047-240904.02-13-30-11.still003.jpg
Kurir Televizija 
Bora ni u svojim pesmama ni u svom životu nije mario za koristfoto: Kurir televizija

- Bora ni u svojim pesmama ni u svom životu nije mario za korist koju donosi pretvaranje, nameštenost. Nije ugađao nikome i ničemu, osim svojim uverenjima. U njegovom poimanju života bilo je mesta za svašta, ali nikad za dodvoravanje, za laž. Sve je činio iz ubeđenja, makar ta ubeđenja ponekad bila najpogrešnija. Ostajao je jednako iskren i u uzletima i u potonućima. Platio je visoku cenu svojih izbora, bio je borac izubijan sudbinom.

Pamtićemo ga najpre kao pesnika prvog reda, kao čoveka koji je osavremenio našu poeziju i prvi progovorio modernim jezikom gradske ulice. Njegovi stihovi bili su izlivi gneva, gorčine, tuge, rezignacije. Delovali su grubo, a izlazili su iz velikog i toplog srca. I kad je na kraju sve kod Bore stalo, srce mu je kucalo još danima. Nije to slučajno bilo tako. Ne mogu opisati koliko mi je žao što je otišao - kaže Ivačković za Kurir.

ivackovic-foto-vladimir-sporcic.jpg
Vladimir Šporčić 
Godinama su bili prijateljifoto: Vladimir Šporčić

Bora Đorđević preminuo je juče u 72. godini u Ljubljani.Na prostorima bivše Jugoslavije ostavio je veliki trag na javnoj sceni kao rok muzičar i pesnik. Objavio je više od 30 albuma. Mnogo nezaboravnih hitova na njima. Sahranjen će biti u subotu u Čačku.

Bonus video:

Kurir Zgrada u kojoj je kao decak ziveo Bora Corba