Poslednja želja im je ista: Bora Đorđević i Rada Đuričin ostali su dosledni svojim korenima, bližnjima ovo ostavili u amanet
Bora Đorđević i Rada Đuričin imali istu poslednju želju, Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić

dosledni

Poslednja želja im je ista: Bora Đorđević i Rada Đuričin ostali su dosledni svojim korenima, bližnjima ovo ostavili u amanet

Kultura -

Legende domaće umetničke scene, Bora Đorđević i Rada Đuričin preminunili su na isti dan, a imali su i istu poslednju želju - da počivaju u rodnom gradu.

Bora Đorđević
Bora Đorđevićfoto: Nebojša Mandić

Nikakve aleje, ni počasti im nisu bili na pameti kada su porodici zaveštali da ih sahrane u porodičnoj grobnici, Boru u Čačku, a Radu u Vršču. Obe sahrane održaće se u subotu, a opelo će početi u 14 časova.

Rada u porodičnoj grobnici

Glumica Rada Đuričić počivaće u porodičnoj grobnici sa roditeljima - u narodu omiljenog pop Marinka i supruge mu Mileve. Svoj Vrščac je uvek nosila u srcu, a ovako je govorila o rodnom mestu.

Rada Đuričin tražila da počiva u porodičnoj grobnici
Rada Đuričin tražila da počiva u porodičnoj grobnicifoto: Damir Dervišagić

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca Pop-Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Bora nije zaboravio svoje korene

Legendarni roker Bora Đorđević, koji je juče preminuo u 72. godini, pre smrti je ostavio porodici u amanet da mu telo odnesu u Čačak i da ne želi da počiva u Aleji zaslužnih građana.

Bora Đorđević je želeo da počiva u Čačku
Bora Đorđević je želeo da počiva u Čačkufoto: Kurir televizija

Tu odluku je pokojni roker doneo pre tri godine, kada je svom višegodišnjem prijatelju, gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću s kojim se družio čitave tri decenije dao u amanet da ga tamo i sahrani.

- Bora, supruga Dubravka i njihova dva prijatelja, od kojih je jedan i gradonačelnik Čačka, iako su oni uvek bežali od te teme, pre otprilike dve godine su zajedno otišli na groblje u Čačak, kako bi sebi taj dan za života odredio grobno mesto. Tada im je rekao da je biti Čačanin stanje duha i da je tu naučio sve u životu i da želi da tu i završi - ispričao je za Kurir blizak Borin prijatelj.

Bora Đorđević ostavio je amanet porodici
Bora Đorđević ostavio je amanet porodicifoto: Nebojša Mandić

Podsećamo, Bora je tokom jednog koncerta u Čačku odrecitovao pesmu "Dve gitare", koju je uradio s pokojnim basistom Mišom Aleksićem, koja je rasplakala publiku stihovima, a koje je Čačanima ostavio u amanet kao svoju poslednju želju. Oni glase:

Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu. Ne trošite džabe pare, nisam tol'ko važan lik.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:31

Bora Đorđević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track