Malo ko je znao za ovu stranu Rade Đuričin! Ljubiša Ristić otkriva: Bila je najpametnija žena koju sam upoznao, ostao sam sam!
Foto: Kurir Televizija, Beta Miloš Miškov

odlazak glumačke legende

Malo ko je znao za ovu stranu Rade Đuričin! Ljubiša Ristić otkriva: Bila je najpametnija žena koju sam upoznao, ostao sam sam!

Kultura -

Povodom smrti glumice Rade Đuričin za Kurir televiziju govorio je reditelj koji se njom profesionalno sarađivao i sa njom bio dobar prijatelj Ljubiša Ristić:

Ljubiša Ristić
foto: Kurir televizija

- Rada Đuričin je moj najbliži prijatelj čitav život. Od sredine 60-ih godina mi smo zajedno živeli, radili, sve živo. Ona je bila glavna glumica u mojoj diplomskoj predstavi Buba u Uhu i igrala je to posle toga 46 godina u Jugoslovenskom Dramskom. Radili smo razne, druge stvari. Mi večeras igramo u KPGT predstavu "Buba ui Uhu" koja će biti u čast Rade Đurićin. Sinoć smo igrali "Veliki pad" Petra Handkea, u kojem je Rada igrala dok se nije razbolela.

Kaže da je Rada Đuričin bila izuzetno talentovana glumica, ali da je imala još talenata.

01:40

Malo ko je znao za ovu stranu Rade Đuričin! Ljubiša Ristić otkriva: Bila je najpametnija žena koju sam upoznao, ostao sam sam!

- Rada je bila posebno čudo. Ja to stalno ponavljam, nije bila samo lepa i talentovana, ona je bila i najpametnija glumica i jedna od najpametnijih žena koje sam ikada upoznao. Svi je pamte na isti način. Po tom očaravajućem osmehu i toj vedrini. Po sposobnosti da komunicira sa ljudima svih nivoa, svih godina. Svi su uvek Radu obožavali, zato što je ona znala svakome da priđe. Imala je tu pamet talentovane glumice i profesora književnosti. Njeno obrazovanje, njeno znanje. Njena divna porodica, njen muž Dragan, naučnik. Njen sin Radan, filmski snimatelj. To je sve moja porodica. Eto, jako loše kad čovjek ostane sam kao ja.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:14

NIKO SE NIJE OBRAĆAO NEODLUČNIM GLASAČIMA! Ljubiša Ristić o kampanji: Opozicione stranke vode borbu preko glumaca i komičara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track