Pojedine domaće serije gotovo svi znamo napamet. Neke iznova i iznova gledamo u repriznim terminima, ali nismo ni slutili da su one mogle biti potpuno drugačije. Naime, glumačke postave su u hodu menjane pre konačnog sastava.

Jedna od njih je i čuvene serija Radoša Bajića "Selo gori, a baba se češlja". Čini se da ne postoji kuća u Srbiji koja nije pratila radnju junaka ovog dela. Svojevremeno je Radoš lično otkrio da su neke od kultnih uloga namenjene drugim glumcima, ali ih oni nisu prihvatili.

milorad-mandic.jpg
Pritnscreen 
Kultna uloga Milorada Mandića Mandefoto: Pritnscreen

Posle tragične smrti velikog glumca Milorada Mandića Manda, koji je bio jedan od stubova nosača u priči o Petlovčanima, a s obzirom na to da je u tom momentu do kraja snimanja poslednjeg ciklusa serije ostalo još nekoliko nedelja, produkcija je za dubliranje pojedinih scena u kojima je trebalo da se pojavi Milašin, lik koji je tumačio Manda, angažovala glumca Dubravka Jovanovića, zbog njegove slične fizičke konstitucije.

bajic.jpg
ATAIMAGES 
Radoš je ulogu namenio Lazaru Ristovskomfoto: ATAImages

"Imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski - ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je „Selo gori“ krenulo da hara, zvao me je Lazar i molio da mu napišem ulogu", rekao je Radoš Bajić svojevremeno za “Blic“.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

kurir televizija MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam