Sreću da na samom početku karijere dobije jednu od glavnih uloga u seriji koja je postala hit, ne samo u Srbiji već i u regionu, mlada glumica Kris Gavrić iskoristila je na pravi način. Lik Sonje, unuke čuvene Mileve Majstorović, koju je u komediji "Radio Mileva" oživela Olga Odanović, inspirisao je Kris da u njega utka sav svoj talenat i umeće.

hmcl1521.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Publika je sve što su joj sjajni glumci iz ove serije pred kamerom ponudili prihvatila sa zadovoljstvom, a koliko su postali popularni i van granica zemlje, Kris je shvatila na nedavno završenom festivalu u prestonici Bosne i Hercegovine, gde je dobila priznanje Srce Sarajeva za zvezdu u usponu.

Kako ste reagovali kada ste saznali za nominaciju, a kako kada vam je priznanje za zvezdu u usponu uručeno?

- Bila sam veoma pozitivno iznenađena kada sam saznala za nominaciju i odmah sam pomislila, šta god da se desi, nominacija je dovoljna. Bilo mi je drago što ćemo ići u Sarajevo. Nisam očekivala da ću doneti Srce Sarajeva kući. Tekle su mi suze radosnice.

Da li je bilo prilike da se u Sarajevu vi glumci družite, pogotovo sa Olgom Odanović, koja je dobila nagradu za najbolju komičarku?

olga-kris-natalija-2.jpg
Promo RTS 
foto: Promo RTS

- Da, družili smo se, mnogo se smejali, kao i uvek. Takođe sam srela stare drugove koje nemam priliku često da vidim i upoznala neke divne mlade talentovane kolege.

Iako se serija "Radio Mileva" ne emituje u Bosni, čujemo da je publika tamo gleda preko Jutjuba i da su opčinjeni njenim likovima. Da li su vam prilazili fanovi tokom boravka na festivalu i kakve utiske nosite iz Sarajeva?

- Velika je čast i radost biti deo projekta koji je u toj meri poznat regionu. "Radio Mileva" je veoma gledana, ljudi su bili srećni što nas vide. Ovaj put u Sarajevo doneo je mnogo lepog u moj život.

Hoćemo li i u novim epizodama od jeseni gledati Sonju s novom frizurom ili ste imidž promenili nakon snimljenih epizoda?

- Kada sam u pauzama snimanja, nekoliko puta promenim frizuru. Ošišala sam se nakon snimanja, tako da sam u novim epizodama "stara ja".

hmcm1197.jpg
Nemanja Nikolić 
Sa kolegama na Festivalu u Sarajevu foto: Nemanja Nikolić

Smete li da otkrijete makar delić atmosfere sa snimanja. Ko je ovoga puta bio najduhovitiji na setu?

- Definitivno Branimir Brstina, on nas sve zasmejava. Najlepše je kad se skupi nekoliko najhumorističnijih, onda smehu nema kraja.

Koliko vam se život tih nedelja dok snimate promeni i jeste li se navikli na glumačko neobično radno vreme?

- Bitno mi je da se odmaram puno i ležem na vreme. Kada radim, posvetim se isključivo tome, prijatelji malo ispaštaju, ali su se navikli. Dopada mi se naše neobično radno vreme, nisam tip za klasične smene na poslu. Ovako je interesantnije.

Da li će se priča zaokružiti s novih 40 epizoda koje gledamo od jeseni, ili će se "Mileva" i dalje snimati?

- Snimaće se.

hmcl1495.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Radite li još nešto ove jeseni?

- Uskoro počinje škola glume TKD u Beogradu i Kragujevcu, gde predajem filmsku glumu mališanima. Zatim u saradnji sa udruženjem "Heroine" radim na performansu "Prelom tišine", koji osvetljava problem nasilja nad ženama kroz moćne priče i performans. Nakon uspeha u Srbiji, ovaj događaj će se ponoviti u Beču u septembru, sa ciljem podizanja svesti i pružanja podrške ženama koje su preživele nasilje. Posle Beča se nadamo još nekim gradovima. Nastaviću da igram predstave s mojim omiljenim kolegom Milanom Pajićem svuda po Srbiji, kao što već godinama radimo. I nadam se novim projektima.

Bonus video:

Kurir televizija Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra