Koncerti za bebe, jedni od najpopularnijih programa Beogradske filharmonije, održavaju se od 17. do 20. septembra u dva termina, od 11 i 12.30 sati u filharmonijskoj sali. Za sedmu sezonu omiljenih koncertića, orkestar priprema program "Moja prva simfonija" i izvodi lepršavu Betovenovu simfoniju br.1, pod dirigentskom palicom Vuka Volkov-Popovića.

Vuk Volkov Popovićfoto: Marko Đoković

- Pored dirigovanja studiram i stomatologiju. Ambicije su mi da završim oba fakulteta. (smeh) Voleo bih da se profesionalno bavim dirigovanjem i da master studije završim u inostranstvu. Takođe, želeo bih da radim s velikim orkestirama. Pre nego što odem iz Srbije na dalje usavršavanje, želeo bih da održim celovečernji koncert s Beogradskom filharmonijom. Naravno, posle toga s nekim drugim velikim orkestrom - ovako je za Kurir govorio Vuk, koji ima najbolju publiku.

Osmeh govori više od hiljadu rečifoto: Marko Đoković

Na druženjima u trajanju od 30 minuta, bebe uzrasta do 2 godine uživaće u simfonijskom prvencu velikog kompozitora. Tako će Beogradska filharmonija dokazati da i najmlađi slušaoci mogu da uživaju u simfonijama i u Betovenovoj muzici. Vest o novim koncertićima obradovaće mnoge roditelje koji iz celog regiona dolaze u Beogradsku filharmoniju na koncertiće, a ovi programi su stekli i planetarnu slavu kroz video materijale koji su postali viralni na društvenim mrežama.

foto: Marko Đoković

Karte su u prodaji od ponedeljka, 9. septembra u 10 sati, na filharmonijskoj blagajni kao i onlajn, a ulaznica važi za jednu bebu i jednog odraslog pratioca.

Bonus video:

Kurir televizija KONCERT UMESTO KOMEMORACIJE: Beogradska filharmonija ispratila Ivana Tasovca na večni počinak muzikom