Čuveni glumac, reditelj i scenarista Radoš Bajić oprostio se od rokera Bore Đorđevića. Na svojom profilu na Instagramu, podelio je emotivnu fotografiju, na kojoj je zagrlio čuvenog Boru, a opis je mnogima naterao suze na oči.

- Poslednji pozdrav pesniku. Mnogo više od poznanstva, znao sam, cenio i poštovao genijalnog pesnika, muzičara, protagonistu sopstvenih stihova, slavodobitnika života i tragičara koji je video dublje i dalje - veličanstvenog Boru Đorđevića… Slagao bih da kažem da sam roker, ali njegovu ispevanu poeziju koju je izvodio sa svojom i našom neprevaziđenom “RIBLJOM ČORBOM” obožavao sam poput miliona drugih - od kojih se ni po čemu ne razlikujem.

Sem po fotografiji za koju nisam ni znao da postoji. Koja dovoljno govori koliko smo se Bora i ja uzajamno poštovali i voleli… Moguće zbog iste reke na kojoj smo naučili da plivamo? Zbog Morave koja nam kroz žile teče? Koja iako je Zapadna, kako joj se ćefne, plovi baš kao i naši životi do uvira - na sve četiri strane sveta… Počivaj u miru Boro moj dobri, pesniče, legendo… - napisao je Radoš.

Bora će biti sahranjen danas

Komemorativni skup Bore Đorđevića, fronmena Riblje Čorbe, okupio je danas u Čačku veliki broj njegovih prijatelja i poštovalaca. Poslednja želja slavnog muzičara bila je da bude sahranjen u rodnom gradu a danas će mu sugrađani uputiti poslednji pozdrav.

(Kurir.rs/I.M.)