Glumica Rada Đuričin biće sahranjena danas u rodnom Vršcu. Njena poslednja želja je bila da počiva u porodičnoj grobnici s roditeljima - u narodu omiljeni sveštenik Marinko i supruga mu Mileva. Na gradsko groblje pristižu njeni prijatelji i porodica.

whatsapp-image-20240907-at-1.44.01-pm.jpg
Kurir 
Reči porodicefoto: Kurir

- Večno smo ti zahvalni na ljubavi, podršci i nežnosti, koju si nam uvek nesebično davala. Beskrajno smo srećni što smo te imali, i ponosni na sve što si bila, doživela i postigla - tvojiRadan, Nada, Dragana, Natalija i Dimitrije.

fotograf.jpg
Saša Urošev 
foto: Saša Urošev

Urednik fotografije Miroslav Mića Nikolić poslednji put je sreo Radu pre desetak dana.

- Danas sam i srećan i tužan. Došao sam da ispratim staru prijatelji koju sam cenio. Znam celu njenu porodicu. Upoznali smo se prvo službeno. Rada je volela da odlazi na Dorćol gde je imala kuću za odmor. Ona je bila neverovatan čovek. Jednog dana ćemo se ponovo sresti i družiti. Poslednji naš susret je bilo pre 25 dana, kad je nastala i ova fotografija. Nije želela da se fotografiše, a ja sam joj rekao: "Ti si moja anđeo u svako doba dana". Pre dve i po godine se borila za život. Došla je da Radu isprati medicinska sestra Nada koja je o radi brinula - priča kroz suze za Kurir Nikolić, koji je godinama bio urednik u Bazaru.

rada-djuricin.jpg
Miroslav Mića Nikolić 
Poslednja fotografija Rade Đuričinfoto: Miroslav Mića Nikolić

Od Rade su došli da se oproste Vjera Mujović, Ljubiša Ristić i Vesna Jugović.

Rada je o svom gradu uvek govorila s ponosom.

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca, sveštenika Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi s Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Ljiljanom Marković i Batom Živojinovićem.