Omiljeno TV lice Dubravka Duca Marković karijeru je počela pre 45 godina na Studiju B, a pre tri dana je u RTS klubu napravila veliku žurku povodom odlaska u penziju. Kolege s Radio Beograda su joj poklonile tranzistor, a okupio se tog popodneva kulturni krem našeg glavnog grada.

duca-markovic-i-srdjan-boskovic-foto-kurir.jpg
Kurir 
Srđan Bošković i Duca Markovićfoto: Kurir

Glavni urednik Radio Beograda 1 Srđan Bošković rekao je da su Ducu držali kao malo vode na dlanu i da je ostavila dubok trag u Javnom servisu Srbije.

- Živela sloboda. Sada ću moći da uživam u svoj kući u Debeljači, a intervjue ću početi da naplaćujem 1.000 evra (smeh). Trudiću se da budem vesela penzionerka, da i dalje šetam kuče i da dobijem i neko unuče. Ceo život sam isterivala neku pravdu. Nije loše kad te zovu buntovnik. Sad više nisam. Davno sam shvatila da ne mogu da promenim svet. Prolazi vreme, pa se čovek određuje prema dobu.

Kurir Duca Marković ispraćena u penziju

Dubravka Marković postala je omiljeno TV lice osamdesetih godina, prepoznavali su je po emisijama koje je vodila, kao što su "Hit meseca" i "Igre bez granica".

- Mene svi uglavnom znaju po "Hitu meseca" i "Hitu godine". A ja iz svojih početaka na televiziji volim emisiju "Tebi kažem", koju sam radila s Minjom Subotom. Sećam se da smo putovali po Srbiji. Bili su sve to živi prenosi. Deca su pevala, crtala... Bilo je divno. Emisija "Igre bez granica" kruna je moje karijere, nešto najlepše i najizazovnije za mene kao novinara i voditelja. Dobila sam priliku da radim s kolegama iz šest evropskih zemalja. Putovali smo u te zemlje - prisetila se Markovićeva.

duca-markovic-1-foto-kurir.jpg
Kurir 
Duca dobila puno poklonafoto: Kurir

Protekla nedelja bila je veoma teška za voditeljku, a Ducu je napustila njena, kako kaže, druga majka Rada Đuričin.

- Rada i moja mama Ljiljana Marković zajedno su studirale glumu. Akademija je tada bila na Kolarcu i u Knez Mihailovoj ulici. U klasi kod profesora Josipa Kulundžića, zajedno s Radmilom Andrić, Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Batom Živojinovićem. Bila mi je druga majka. Ljilja je sada ostala jedina iz te klase - zaključila je Duca.

Bonus video:

Kurir televizija "TO JE BIO ČOVEK SA PELJOM" Duca Marković podelila priče iz Borine mladosti: Ovo je prvo pomislila kada ga je videla