Glumica Rada Đuričin je sahranjena u subotu na Gradskom groblju u rodnom Vršcu. Sahrani su prisustvovali najmiliji, ali i njen sin Radan Popović, inače veoma tražen snimatelj filmova u Holivudu.

whatsapp-image-20240907-at-1.43.57-pm.jpg
Kurir 
Rada Đuričin sahranjena je u Vršcufoto: Kurir

Sahrani je prisustvovao u pratnji supruge Dragane, od koje se nije odvajao. Prisustvovao je malom događaju "Poslednji pozdrav Radi“ u Narodnom pozorištu "Sterija“, a potom i sahrani.

Upisao se i u knjigu utisaka, koju je NP "Sterija“ otvorilo još u petak. Na jednu stranicu je zalepio sliku svoje majke iz mlađih dana i napisao:

-Mamice moja najmilija, voooolim te! Pokušavam da te volim više od Vršca, ali to je tako teško. Vršac je i tvoj i moj - prenele su Novosti.

Radi je ispunjena poslednja želja

3.jpg
Damir Dervišagić 
Rada Đuričinfoto: Damir Dervišagić

Za rodni Vršac Radu Đuričin su vezale divne uspomene, o čemu je pričala sa puno ljubavi.

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca Pop-Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Ljiljanom Marković i Batom Živojinovićem.

rada-djuricin-portret-foto-miroslav-krstic.jpg
Miroslav Krstić 
Rada Đuričinfoto: Miroslav Krstić

Poslednju ulogu pred kamerama ostvarila je u seriji "Radio Mileva" pre dve godine gde je tumačila lik tetka Banje.

(Kurir.rs/Novosti/I.M.)