Film "Mi nismo anđeli" Srđana Dragojevića važi za jedan od kultnih. Snimljeni su i nastavci, ova komedija je danas legendarna. Radnja je jednostavna u svakom od nastavaka Anđeo i Đavo se bore dušu jednog od likova.

screenshot-6.jpg
Printscreen 
Srđan Žika Todorović je bio Đavo, a Uroš Đurić Anđeofoto: Printscreen

Srđan Todorović je bio Đavo, a Uroš Đurić Anđeo u svim delovima. U prvom je igrala i Sonja Savić, koja je tumačila lik Marte, a u intervjuu koji je dala 2005. godine za zagrebački "T portal" glumica je otkrila zašto nije igrala u nastavku.

Nije bilo ni kostimografa, ni scenografa.

screenshot-4.jpg
Printscreen YouTube 
Sonja Savić je igrala u prvom delu filmafoto: Printscreen YouTube

- Tu je bilo njih troje-četvoro koji su se rvali za honorar. Žika Todorović im je bio problematičan, inače ja Žiku jako volim i drago mi je što ih je dobro "uradio" za pare jer to i zaslužuju. Možda su oni hteli i bez njega, ali su valjda shvatili da bi bilo "too much" da nema ni Žike…

- Inače, koliko ja shvatam, reditelj i tri glumca. Dakle četiri honorara, zaradili su oko dva miliona dinara. Znate li vi kolike su to pare?! Koliko sam čula, režiser je sad trebao da radi neki angažovani film, ali se odlučio za "Anđele 3“. Ne smem ništa da pričam o tome jer neću dobiti ulogu, ha-ha! - rekla je Sonja Savić tada.

Gde je danas Anđeo?

uros-djuric.jpg
Printscreen/Youtube 
Uroš Đurić u filmu "Mi nismo anđeli"foto: PrintScreen/Youtube

Uroš Đurič koji je tumačio Anđela u serijalu, progovorio je nedavno za Kurir i o novim ulogama.

uros-djuric-01042024-0018.jpg
ATA images 
Uroš Đurić danasfoto: ATA images

- Izbegavam u velikoj meri. Ima ponuda, ali ih, nažalost, odbijam zato što su baš loši scenariji i ne vidim sebe u današnjoj filmskoj produkciji. Ako bude nekih izuzetnih ponuda, rado ću ih prihvatiti - rekao je.

(Kurir.rs/I.M.)