Glumac Piter Renadej, čije je ime zauvek povezano sa kultnim crtanim filmom "Nindža kornjače", pronađen je mrtav u svojoj kući u Burbanku, Kalifornija, u 89. godini.

Gledaoci širom sveta ga pamte po nezaboravnom glasu koji je dao liku majstora Splintera, mentora čuvenih kornjača.

Piter Renadej je prvi put dobio ulogu Hamato Jošija/Splintera 1987. godine, a nastavio je da tumači ovaj lik do finala emisije 1996. godine. Njegov izuzetan talenat oživeo je ovog mudrog i strpljivog karaktera, čineći ga omiljenim među fanovima Nindža kornjača.

screenshot-20240910-204417-copy.jpg
Printscreen YouTube 
Glumac je davao glas čuvenom učitelju Splinterufoto: Printscreen YouTube

Pored svoje ikonične uloge u Nindža kornjačama, Renadej je pozajmio svoj glas i drugim nezaboravnim likovima. Njegova prisutnost se osećala u Transformersima, Betmenu, Supermanu, kao i u više Diznijevih filmova. Posebno je zanimljivo to što je svoj glas pozajmio i atrakcijama u Diznijevim parkovima, dodatno obogaćujući iskustvo posetilaca. Piter Renadej je bio u braku sa Florens 'Flo' Danijel od 1979. do njene smrti 2011. godine. Njegova supruga je takođe bila povezana sa svetom Diznija, radeći kao sekretarica u muzičkom odeljenju studija Volt Dizni više od tri decenije.

(Kurir.rs/Republika/M.J)

Bonus video:

Kurir televizija Ovo je dobro čuvana tajna poslastičara! Svetska nedelja knedli: Evo kako da ih sami pripremite kod kuće!