U novoj pozorišnoj sezoni “Tetara Vuk” na repertoaru će se naći i diplomska predstava “Sladoled” u kojoj igraju Una Kozić i Marija Bogdanović koje su ovom predstavom diplomirale na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi Kaline Kovačević i Bojana Žirovića.

predstava-sladoled-plakat-.jpg
promo/Teatar Vuk 
foto: promo/Teatar Vuk

Posle vrlo uspešnog diplomskog ispita i premijere na Belefu, mlade glumice su dobile priliku da im se predstava nađe na redovnom repertoaru i da ih upozna šira pozorišna publika.

marija-bogdanovic-sladoled.jpg
promo/Teatar Vuk 
foto: promo/Teatar Vuk

Predstava “Sladoled “ po tekstu najizvođenijeg hrvatskog autora Mira Gavrana govori o odnosu majke i ćerke koji ponekad ume da bude komplikovan i izazovan. Prateći život novopečene majke i njene ćerke, od samog polaska u vrtić pa sve do staračkog doma, prolazimo kroz različite faze njihovog života gledajući kako one utiču na njihovu bliskost I ljubav. Ono što se ne menja i kroz godine spaja ove dve žene jeste sladoled i njihova poslastičarnica kojoj se uvek vraćaju. Ovaj tekst pokazaće vam komičnu jednostavnost življenja, ali i prolaznost koja često ume da zaboli.

una-kozic-sladoled.jpg
promo/Teatar Vuk 
foto: promo/Teatar Vuk

U ovoj uzbudljivoj, duhovitoj i uverljivoj predstavi Una Kozić glumi majku a Marija Bogdanović ćerku. Predstavljaju međusobni odnos i odnos prema muškarcima, koji je odredio njihovu sudbinu kroz dinamične, duhovite scene u kojima se svako može prepoznati…Sladoled im je povod, tema i spona kojom premošćuju životne probleme.

una-kozic-i-marija-bogdanovic-sladoled.jpg
promo/Teatar Vuk 
foto: promo/Teatar Vuk

Predstavu “Sladoled” možete pogledati u petak 20.septembra u “Teatru Vuk” od 19:30, a karte po ceni od 800 din možete nabaviti na blagajni pozorišta kao i na njihovom sajtu.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

Grad Beograd Omladinsko pozorište „Dadov" doživelo je posle više od pola veka obimnu rekonstrukciju