Radmila Tomović bila je jedna od najomiljenijih glumica početkom dvehiljaditih godina. Veliku popularnost stekla je rolom u seriji "Lisice", gde je tumačila lik Nade.

screenshot-1.jpg
Printscreen 
Srca publike osvojila je u seriji "Lisice"foto: Printscreen

U seriji je važila za uspešnu ženu, čije se mesto stanovanja nikada nije znalo. Međutim, nakon ove role kao da je nestala sa ekrana. O svom privatnom životu je retko govorila za medije, a još ređe se pojavljivala na javnim skupovima.

Glumica i danas vodi miran i povučen život, a o njoj se pisalo samo na profesionalnom planu.

Završila je glumu na novosadskoj Akademiji u klasi porfesora Radeta Markovića.

11.jpg
Youtube Screenshot 
Radmila Tomović u seriji "Lisice"foto: Youtube screenshot

Bila je u braku sa britanskim koreografom Piterom Endruom Grinvudom, ipak nakon izvesnog vremena su odlučili da stave tačku na svoj brak.

- Prva ljubav mi se dogodila na prvi pogled. Druga je delovala kao beznadežna, da bi se posle dugog, dugog vremena ispostavilo da nije. Treća je bila potpuno neuobičajena i velika, kao bajka, to je bio moj brak. Moja storija je do sada, dakle, tri ljubavi i tri ‘mađije’. Danas mi možda treba malo više vremena ili imam neke odbrambene mehanizme zbog kojih mi zaljubljivanje sporije i teže ide - ispričala je svojevremeno u jednom intervjuu.

Razvod joj je promenio život, ali je mnogo toga i naučila.

- Baš poseban, poseban, i drugačiji bio je moj bivši muž. Žena posle razvoda nauči da može da uđe i u drugi brak, treći… Ne treba, naravno, baš preterivati po principu ‘čim se zaljubim, odmah se i venčam’, jer mislim da se onda potroši matrica i sve obesmisli. Verujem da žena posle razvoda nauči i to da je život nešto sasvim drugo od onoga što sa svim romantičnim predrasudama očekuje kada stupa u brak - rekla je glumica.

predstava-cista-kuca.jpg
Boško Đorđević 
Radmila Tomović u predstavi "Čista kuća" Ateljea 212foto: Boško Đorđević

Danas karijeru gradi uspešno na daskama koje život znače, te je tako jedno od vodećih lica ansambla Ateljea 212, u kome igra u brojnim predstavama.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir televizija Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra