Porodično imanje glumca Nenada Jezdića u selu Zabrdica kod Valjeva je prava oaza mira, a njegovo gazdinstvo jedno je od uglednijih u kraju. Vožnja traktora i obavljanje poljoprivrednih poslova ga ispunjava.

img20231114wa0000.jpg
Željka Hajdarević 
Nenad Jezdić u filmu "Poslednji strelac"foto: Željka Hajdarević

Iako su poljoprivredni poslovi zahtevni, ne zapostavlja ni glumu, te ga često možemo videti na daskama koje život znače ali i na filmskom platnu.

Kako je glumac nedavno istakao ova godina je bila i više nego uspešna, jer su šljive rodile.

- Moram vam reći da sam pre podne ubirao plodove rada. Na mom gazdinstvu smo nakupili 60, 70 tona šljive, nešto ćemo i da otkupimo - ispričao je glumac sa osmehom za Prvu.

strelac-foto-zeljka-hajdarevic-1.jpg
Željka Hajdarević 
Nenad Jezdić u filmu "Poslednji strelac"foto: Željka Hajdarević

Publika je imala prilike da ga tokom letnje pozorišne pauze gleda i na filmskom platnu, kao glavnog junaka filma "Poslednji strelac"

- Film koji je mene u glumačkom smislu baš ispunio i bio mi dragocen i važan, zato što sam uspeo da u nekim vrlo napetim i brzopletim uslovima iznedrim nešto istinski emotivno, dirljivo i potresno. Tako i posmatram taj karakter koji bi po prirodi trebalo da tumači kao surovog osvetnika, kao nekoga ko se prihvatio svog poslednjeg osvetničkog čina, ali čovek koji ipak uspe da pobedi osvetničko u sebi - priča on.

Novu pozorišnu sezonu započeće i pre same sezone, izvođenjem monodrame "Knjiga o Milutinu", koju će do kraja septembra odigrati čak pet puta.

nenad-jezdic1-foto-nikola-vukelic.jpg
Promo/Nikola Vukelić 
Nenad Jezdić u monodrami "Knjiga o Milutinu"foto: Promo/Nikola Vukelić

- Uvek biram rad i posao. U mnoštvu posla uvek mora da se desi nešto. Bilo je burno leto, imao sam nekoliko jako lepih kadrova u nekim ograničavajućim uslovima u smislu broja snimajućih dana. Snimili smo film za 20-ak dana, u tim ograničavajućim uslovima sam uspeo da nešto emotivno i nešto svoje namaštam. Kao glumac vrlo jasno percipiram da do tada nisam imao tako nešto i šta ćeš lepše od toga.

Ipak, prava sreća za njega je kako kaže u porodičnoj idili, koju čine njegova supruga i deca.

Kurir 20200526-151957.jpg

- Od kad se bavim ovim poslom, nekako mi je uvek teško i kompleksno da doživljavam sebe kao nekog sa iskustvom i sa nekom starinom iza sebe, ali nikada se nije ovoliko radilo. Krivo sedi, a pravo besedi.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir Jezdić o Laušu, Jagošu i Draganu Nikoliću