Beograd je posle mnogo godina dobio novo pozorište. Teatar "Odeon" je u četvrtak veče otvorio vrata za svoje prve posetioce predstavom "Lu". Autor ovog mjuziklaŽeljko Mitrović je odlučio da u svom prvencu donese na scenu priču o ljubavi, ali i večitoj borbi dobra i zla.

Đavo i slikarka Verafoto: Jelena Simonović RTV Pink

Predstava o princu tame Luciferu, za prijatelje Lu, koji je po kazni poslat na zemlju, među ljude, na momente postaje i urnebesna komedija. Jedan od junaka političar Srba i njegova sekretarica odmah su osvojili srca publike. A u priči i sam đavo, na kraju, upada u sopstvenu klopku. Šansu da prvi put zaigraju na sceni dobili su i neki novi glumci, koje je predvodio gost iz Makedonije Žarko Dimoski. Mitroviću je oko režije pomagao Marko Jovičić, koji je radio predstavu "Crni leptir" na Terazijama.

Oliver Mandić i Željko Mitrovićfoto: Kur

Tehnički, Mitrović je uspeo da pomeri granice srpskog teatra. Kad je reč o novom mjuziklu, ljubitelji domaće rok muzike uživaće u sjajnim hitovima Olivera Mandića, ali pesmama bendova EKV, Idoli i muzici Neleta Karajlića. Nakon više od dva i po sata, glumačka ekipa pozdravljena je ovacijama, a na scenu su izašli Željko Mitrović i Oliver Mandić.

- Lepa budućnost čeka ovo pozorište. Brodvej je stigao u Srbiju - bile su prve reakcije publike.

Pogled sa scenefoto: Jelena Simonović RTV Pink

Pretpremijeru nije propustila ni glumica Nataša Aksentijević, novo lice Kurir televizije.

- Dobili smo jedno posebno i drugačije mesto. Oduševljena sam - poručila je.

Kurir Mjuzikl Lu poklon glumaca

Karte za nova izvođenja mjuzikla "Lu" mogu se nabaviti putem sajta Teatarodeon.rs, kao i na biletarnici Teatra "Odeon" za 15, 20, 21. i 22. septembar.