Tokom vikenda koji je pred nama, 14. i 15. septembra, na Kurir televiziji biće prikazani filmovi u kojima je igrala naša čuvena glumica Sonja Savić. Ovo je prilika da se setimo vrsne umetnice na dan 15. septembra, kada joj je bio rođendan. Na svet je došla 1961. godine u Čačku, a kako je od malih nogu pokazivala veliku sklonost ka umetnosti, već sa 16 godina, 1977, počela je njena glumačka karijera u filmu "Leptirov oblak". Nakon srednje škole, Sonja je upisala Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala 1982. u klasi profesora Minje Dedića.

sonja-savic.jpg
Printscreen YouTube 
Neobične lepotefoto: Printscreen YouTube

Godinu dana nakon filmskog debija pojavila se i u prvom filmu serijala "Lude godine", a potom je privukla pažnju publike svojom ulogom u seriji "Družina Zore Riđokose", koja se smatra jednom od najboljih dečjih serija tog vremena. Ređale su se role u filmovima kao što su "Balkanski špijun" i "Una", koji je baziran na romanu Mome Kapora. Sonja je tu odigrala provokativnu ulogu studentkinje koja počinje vezu s profesorom starijim od nje 24 godine, a kog je igrao Rade Šerbedžija. Film je izazvao brojne kontroverze zbog svoje otvorenosti. Potom, bila je kafanska pevačica u filmu "Život je lep", igrala je u "Braći po materi", ostvarenju "Majstor i Šampita" i "Kako je propao rokenrol".

kako-je-propao-rnr-1-hadzi-karic-bojana-i-nindza-sonja-savic-zika-todorovic.jpg
Popbooks / Avala Film Way 
Film Kako je propao rokenrolfoto: Popbooks / Avala Film Way

Devedesete su joj donele novu popularnost filmovima "Mi nismo anđeli", "Urnebesna tragedija" i "Tango je tužna misao koja se pleše". Sonja je ostavila traga u muzici, bavila se voditeljskim poslom, režirala je film "Šarlo te gleda". Svoju poslednju ulogu odigrala je 2008. u u seriji "Vratiće se rode". Ovog vikenda sećamo je se kroz uloge u ostvarenjima "Leptirov oblak", "Kamiondžije ponovo voze", "Osuđeni" i "Davitelj protiv davitelja".