Snimanje filma "Zvečarke" reditelja Nikole Ljuce, sa Ivanom Vuković, Milanom Marićem, Jasnom Đuričić i Tarikom Filipovićem u glavnim ulogama, u produkciji filmske kuće "Biberče", završeno je 9. avgusta u Beogradu i Kovinu.

04--nikola-ljuca-foto-maja-medic.jpg
Maja Medić 
Nikola Ljucafoto: Maja Medić

Reč je o drami sa elementima saspens trilera i melodrame, smeštenoj u današnju Srbiju. To je priča o ličnim, korporativnim i državnim interesima koji se sukobljavaju sa ljubavima, prijateljstvima i moralnim načelima, u fokusu ima mlade ljude i njihov intimni prostor i izbore, njihove lične odluke i moralna načela pod kojima će živeti i voleti u kapitalističkom poretku bez milosti.

mm.jpg
Miloš Nadaždin Story 
foto: Miloš Nadaždin Story

Milan Marić tumači glavnu mušku ulogu, a na kraju snimanja osvrnuo se na dugogodišnji rad na ovom ostvarenju:

ivana-vukovic-snimanje-filma-zvecarke-foto-maja-medic-2.jpg
Maja Medić 
Zanimljiv zapletfoto: Maja Medić

- "Zvečarke" su film u čiji proces sam manje više uključen od same ideje i prolazio sam sa scenaristima i rediteljem raznorazne faze. Čekali smo ga pet godina i desio se. Mnogo sam srećan i ponosan na ovu ekipu koja je posao izgurala i nadam se da sledeće godine dobijamo jedan ozbiljan film.

01--ekipa-filma-zvecarke-foto-maja-medic.jpg
Maja Medić 
Mladi i talentovani direktor fotografije Mladen Teofilovićfoto: Maja Medić

Ukratko, glavna junakinja Nađa, koju igra Ivana Vuković, nekadašnja je aktivistkinja nevladine organizacije za ljudska prava koja sada radi kao asistentkinja Milanki, direktorki "Magnolije", a tumači je Jasna Đuričić. Ova velika korporacija kupuje fabriku nekadašnjeg giganta metaloprerađivačke industrije u konzorcijumu sa stranim investitorima da bi je pretvorila u obradivo zemljište. Boris, kog igra Milan Marić, Nađin bivši dugogodišnji dečko i kolega iz istraživačke organizacije, vraća se iz Italije u Srbiju i počinje da radi za Savića, tumači ga Tarik Filipović, biznismena s političkim ambicijama. Nakon što Nađu i Borisa opet poveže posao, upadaju u vrtlog ličnih, korporativnih i državnih interesa, a sudbina i budućnost velikog broja ljudi zavisiće od odluka nekolicine.

ivana-vukovic-snimanje-filma-zvecarke-foto-maja-medic.jpg
Maja Medić 
Ivana Vukovićfoto: Maja Medić

- Najveći utisak snimanja su mi ljudi. Ovaj film me je spojio s nekim najdražima, s kojima dugo nisam radila, ali i s nekima za koje sam srećna što sam ih upoznala baš u ovom procesu. Posebno mi je važno da sam mogla svoje poverenje da poklonim Nikoli. Prisustvo svakog čoveka u ekipi je bilo potpuno, uprkos paklenom julu i avgustu. Jedva čekam da vidim kakav se film dogodio - rekla je Ivana Vuković.