Veliko finale serije "Močvara" stiže ovog vikenda na Superstar kanal, a Dejan Dedić i u trećem delu igra inspektora Lazara. Nove epizode vraćaju nas na ulice Beograda, gde će publika pratiti uzbudljiva dešavanja oko Nikole Krsmanovića, koga igra Goran Bogdan, a koji je bio policajac, ali je napustio posao i radi kao vozač i zaštitnik elitnih prostitutki.

serija-mocvara-treca-sezona-foto-firfly-2.jpg
Firefly Productions 
Goran Bogdan i Jelisaveta Orašaninfoto: Firefly productions

Šta čeka vašeg junaka u novim epizodama?

- Lazar sada postaje Bobanu, koga igra Stefan Trifunović, ono što je Boban bio Nikoli, koga je oživeo Bogdan. "Good cop and bad cop", ja sam u ovom slučaju "good" - dobri policajac.

Možete li nam približiti treći nastavak ove serije, na kojoj su radili Milena Marković i Oleg Novković? Kako ste ga vi doživeli na prvo čitanje?

- Kad sam prvi put pročitao scenario, rekao sam vau, mračno je, sviđa mi se. Intrigantno je, misteriozno i surovo i u svakom slučaju bilo je nadahnjujuće provlačiti se kroz štivo. I mislim da će publika uživati u praćenju radnje.

vlcsnap2024061212h48m19s184.jpg
Firefly Productions 
foto: Firefly productions

"Močvara" nije serija na koju je publika navikla. Brutalna je. Ima snažne likove i autentične odnose koje dosad nismo videli kod nas na ovakav način. Kako je u toj priči igrati dobrog momka?

- U "Močvari" smo svi močvarni. Niko tu nije anđeo, ali da, moj lik jeste, kao što sam rekao na početku, dobri policajac. Samo sam pratio Olegove instrukcije i sprovodio radnju, to je valjda bilo dovoljno. Uživao sam, nije mi bilo teško.

Šta vam je najlepše u glumi pred kamerom?

- Minimalna sredstva i to što pogledom može sve da se odigra.

vlcsnap2024061713h31m29s916.jpg
Firefly Productions 
foto: Firefly productions

U seriji "Močvara", kažete, ispunili ste svoj dečački san da igrate inspektora. O čemu još kao glumac mašta Dejan Dedić?

- Ja sam prilično zadovoljio svoje dečačke snove, ne mogu da kažem da maštam o bilo čemu. Volim da igram u dobro skrojenim komadima u kojima se tretiraju ljudske sudbine, mislim da je klasika nova avangarda. A i što sam stariji, sve mi je draža jednostavnost. Tako da bih voleo da učestvujem u nečemu ljudskom i jednostavnom.

zorana-jevtic1.jpg
Zorana Jevtić 
Pogledajte ga u Ateljeu 212foto: Zorana Jevtić

Sa Olegom i Milenom ste se prvi put sreli u predstavi "Detroit". Da li ćete raditi nešto novo i zajedno u pozorištu?

- Da se ja pitam, radili bismo još odavno ponovo, a iskreno se nadam da ćemo ponovo raditi u Ateljeu. Sa Olegom i Milenom je uvek uživanje raditi, i nadam se da će do toga doći što pre.

Šta vas čeka u novoj sezoni u Ateljeu 212?

- Tek skoro mi je izašla premijera "Nestajanja" u režiji Sanje Mitrović, tako da zasad nemam ništa najavljeno.