Ljubinko i Desanka čekaju jedno drugo u parku na klupi. Usamljeni Ljubinko traga za ljubavlju a Desanka veruje da baš on može da joj pomogne da preko veze reši svoj spor. Među njima se dešava pregršt nesporazuma i zabuna koje služe kao pokretač radnje. Da li je u ovom svetu moguće biti srećan? Može li priča prepuna nesporazuma da ima srećan kraj?

ljid6.jpg
Uroš Stepanov Milan i Sara


Ovu uzbudljivu i maštovitu predstavu „Ljubinko i Desanka“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, rađenu po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, publika u Čačku moći će da pogleda u okviru pozorišnog festivala MAPA 032 u sredu, 25. septembra 2024. godine.

ljid7.jpg
Uroš Stepanov Mladost i isukustvo


Glumica Sara Simović koja tumači ulogu Desanke istakla je da su festivali uvek dobar vetar u leđa za svakog izvođaca, pogotovo mladog, kao i za svaku pozorišnu kuću.


"Rodom sam iz Kragujevca i jako sam srećna kada se u mojoj Šumadiji rodi jedan ovako zdrav festival. Festivali okupljaju, iščekuju se, o njima se dugo nakon toga govori – to su vrlo važni gradski kulturni događaji, a mogu slobodno reći i da su neophodni za jednu zajednicu. Nikada pre nisam igrala u Čačku, uzbuđena sam što ću osetiti ljude i atmosferu grada u toku predstave, jer se to baš tada gotovo nepogrešivo oseti. Očekujem lepu atmosferu, puno dobrih predstava i mnogo zadovoljne publike“, rekla je Simović.

ljid22.jpg
Uroš Stepanov Sara kaže da je  jako srećna kada se u njenoj Šumadij


Pored Sare Simović, u predstavi igraju i Milan Kolak, Ivan Đorđević, Jovan Torački.


U okviru prvog u istoriji Čačka, Pozorišnog festivala mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032, publika će od 23. do 29. septembra gledati 13 predstava u dve takmičarske selekcije.

O festivalu


U okvru profesionalne selekcije, pored predstave „Ljubinko i Desanka“ Narodnog pozorišta iz Zrenjanina, biće izvedene predstave nacionalnih srpskih teatara, poput „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ Srpskog narodnog pozorišta, „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ Narodnog pozorišta u Beogradu, „Tri zime“ pozorišta „Promena“, „Ko igra Sonju Savić“, Gradskog teatra u Čačku, i „Upotreba čoveka“, u koprodukciji JU „Grad teatra” Budva, Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta/ Újvidéki Színház i East West centra iz Sarajeva.
Sve informacije možete pronaći na Fejsbuk i Instagram stranici prvog u istoriji Čačka, Pozorišnog festivala mladih amaterskih i profesionalnih autora MAPA 032!