Aleksandru Berčeku danas je na manifestaciji koja najavljuje Nacionalni festival filma i televizije (NAFFIT) uručena nagrada za životno delo. Organizator ovog kulturnog događaja je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije i svojevrsna je najava velikog festivala koji će se od naredne godine održavati kao selekcija za srpskog kandidata za nagradu Oskar.

- Uplašio sam kad ste rekli se da je ovo nulta nagrada. Ne bih voleo da sam nulti, ali da sam prvi mi se sviđa. Nije loše biti prvi, makar i u 75. godini. Hvala vam, nisam se ovoj nagradi nadao. Jesu mi prijatelji u festivalu, ali se nadam da me se nisu zbog toga setili. Šta ima da se kaže, gotovo je, zatvorio sam preduzeće, ne radim više. Što je bilo - bilo je, ljudi se još sećaju lepih poslova - istakao je slavni glumac i naglasio značaj kulturnih događanja van prestonice.

Kurir Aleksandar Berček dobio nagradu za životno delo na festivalu NAFFIT

- Nema ništa bez nekadašnjih sekcija po školama, dramskih, likovnih, literarnih... Sve odatle počinje, bez folklora nema ništa. Ako se on razvija po selima, ne treba vam Beograd. Dovoljna je sala, narod će sam da dolazi i jedva će to čekati - zaključio je glumac.

Uručivanju nagrade čuvenom glumcu prisustvovao je i ministar kulture Nikola Selaković, koji je i otvorio manifestaciju. Selaković je istakao koliko je značajno da Zlatibor ima manifestaciju poput ove.

460289193_942452221249847_5467754072956523322_n.jpg
Kurir 

- Filmska publika postoji svuda. Potencijal Zlatibora nije ispunjen, a ovaj festival će ga podići. Nema boljeg mesta u Srbiji od ovog okruga i da od njega napravimo mesto kulture. On je i tromeđa srpske kulture - rekao je Selaković i zahvalio se Gagi Antonijeviću na ovoj ideji.

Nacionalnog festivala filma i televizije (NAFFIT) održava se 19. do 21. septembra u Kulturnom centru na Zlatiboru.

458089675_1769097930161232_6670115897811760675_n.jpg
Kurir 

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazana nova ostvarenja kao što su pretpremijera serije „Nobelovac“ (petak u 19 časova), serija „Ožiljak“ (petak u 20 časova) i pretpremijera filma „Megdan“ (subota u 21 čas).

Na Zlatiboru će biti prisutni autori i glumci pomenutih projekata, kao i drugi filmski radnici i novinari, uključujući i članove odbora za pripremu festivala, među kojima su Predrag Gaga Antonijević, Miroslav Lekić, Ivan Karl, Tihomir Stanić, Darko Bajić, Milorad Milinković i drugi. U odboru za pripremu festivala je i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Bonus video

Kurir URUČENA PRIZNANJA ZLATNI BEOČUG Za životno delo nagrađeni reditelj Predrag Gaga Antonijević i pevač LEO MARTIN