Legendarna glumica Radmila Živković preminula je rano jutros u Beogradu, a njena ćerka otkrila je kako je već neko vreme bila teško bolesna.

Od legendarne glumice oprostile su se brojne njene kolege sa kojima je sarađivala tokom višedecenijske karijere. Među njima je i glumac Lazar Ristovski u čijoj je seriji "Tunel" imala poslednju ulogu:

"Glumica velikog dara i talenta, kako za dramu tako i za komediju. Osobena i svoja, kako na sceni tako i u privatnom zivotu. Poslednji aplauz draga Rado", rekao je Ristovski u izjavi za Kurir.

lazar-ristovski-rgb-nemanja-nikolic-2.jpg
Nemanja Nikolić Radmila je glumila u Lazarevom ostvarenju "Tunel"

Podsetimo, glumica je ranije imala zdravstvenih problema. Radmila Živković je imala zdravstvene smetnje pre pet godina zbog kojih je sedam dana provela u bolnici Sveti Sava.

- Uoči "Ministarke" u kojoj zajedno igramo, mama je doživela prolazno moždano oštećenje praćno neurološkim ispadima koji se brzo i potpuno povlače. On najčešće prethodi moždanom udaru i jedan je od ozbiljnih singala da se treba više posvetiti zdravlju. Na sreću, svi su reagovali brzo i profesionalno i mama je narednih sedam dana provela u bolnici Sveti Sava na svim mogućim ispitivanjima, koja su se pokazala da je, bogu hvala, sve u najboljem redu. Oporavlja se i po savetima doktora izbegava stres i nerviranje. Kažem joj da sada mora da vodi život u balonu, bez negativnih spoljnih uticaja, i da rešava sudoku - rekla je tada Bojana Bambić za "Gloriju".

(Kurir.rs/Lj.R/M.J)