Legendarna Radmila Živković preminula je rano jutros u Beogradu, a od glumice oprostile su se brojne njene kolege sa kojima je sarađivala tokom višedecenijske karijere.

Njena poslednja uloga bila je u popularnoj seriji "Tunel" producenta i glumca Lazara Ristovskog, a intervju je sa snimanja seta zabeležen je kao Radmilin poslednji. 

Radmila zivkovi07 News1 Damir Dervisagic.jpg
Damir Dervišagić 

"Svaka epizoda je, u stvari, jedna posebna priča bazirana na istinitim događajima, koji su dobro proučeni, tako je scenario i pisan. Naravno, prilagođen da bi to mogao da bude film," izjavila je glumica za Superstar, pa dodala: 

"Ovde postoji jedna potpuna draž, ja sam, kad sam se susrela sa ovom ekipom ovde, sa mladim rediteljem Petrom Ristovskim, i uopšte sa svima na setu, ja sam bila oduševljena. Puna su mi usta hvale i kao da sam u nekom bivšem vremenu, kada se vrlo ozbiljno radilo, kad se dobro promišljalo i ovde se filmski radi, što je za mene izuzetno značajno i važno. Lepo mi je." 

Radmila zivkovi10 News1 Damir Dervisagic.jpg
Damir Dervišagić 

Glumica je tada dodala da, iako joj je u početku bilo malo teško, da će joj biti veoma žao kada se završi snimanje

"Mislila sam, hajde, preguraću, ali bogami, biće mi žao kad završim. Zato što jezanimljivo, interesantno, očekujem da bude prvoklasno," rekla je glumica.

Među brojnim kolegama koje su joj uputile poslednji pozdrav našao se i glumac Lazar Ristovski u čijoj je seriji "Tunel" imala poslednju ulogu:

"Glumica velikog dara i talenta, kako za dramu tako i za komediju. Osobena i svoja, kako na sceni tako i u privatnom životu. Poslednji aplauz draga Rado," rekao je Ristovski u izjavi za Kurir.

r.JPG
Shutterstock, Dammir Dervišagić, Nemanja Nikolić 

Podsetimo, Radmila Živković je ranije imala zdravstvenih problema zbog kojih je pre pet godina sedam dana provela u bolnici Sveti Sava. Rođena je 14. januara 1953. godine u Kruševcu. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta postala je 1984. godine.

Na matičnoj i scenama drugih pozorišta (Pozorište na Terazijama, Zvezdara teatar, Beogradsko dramsko pozorište...) ostvarila je niz značajnih uloga. Ljubiteljima pozorišta posebno će ostati u sećanju njeno maestralno tumačenje Živke Popović u Nušićevoj "Gospođi ministarki", u režiji Jagoša Markovića koja je skoro dve decenije bila na stalnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu. Tokom duge i bogate karijere ostvarila je mnogobrojne velike i značajne uloge na filmu i televiziji.

Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada i priznanja. 

(Kurir.rs/J.M.)

 Bonus video:

Kurir televizija Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra