Više od 30 godina prošlo je od kada se prvi put emitovala čuvena domaća serija "Bolji život" koja je prikovala gledaoce za male ekrane.  Prvi ciklus/sezona imao je 47, dok je drugi počeo istoimenim filmom koji je pratilo još 35 epizoda.

s0050196.jpg
Ustupljene fotografije Serija "Bolji život" obeležila je odrastanje generacija širom nekadašnje Jugoslavije

O broju puta koliko je ova serija reprizirana suvišno je i govoriti. Mnogi je i danas rado gledaju, a mlađe generacije možda i po prvi put imaju priliku za to. 

Međutim, mnogi i ne znaju da su pojedine scene bile prikazane samo u premijernom emitovanju, dok su kasnije u prepriznim prikazivanjima potpuno nestale. 

Jedna od njih je i ona koja je bila deo 22. epizode. Pre nekoliko godina se pojavila scena sa Čkaljom i Goricom Popović. Ona je prikazivala posetu sekretarice Dare Brankoviću i njegovoj deci.Ova scena pojavila se na Jutjubu, a mnogi je se sigurno ni ne sećaju.

Muke sa glumačkom ekipom

Glumačku postavu predvodila su dobro poznata imena naše kinematografije, u ulozi glavnog junaka, Dragiše Popadića, glave porodice Popadić, jeste Marko Nikolić. Njegovu suprugu Emiliju glumi Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu Boris Komnenić, mlađeg Bobu Dragan Bjelogrlić, a kćerku Violetu Lidija Vukićević.

Ipak, zanimljivo je da nisu svi bili prvi izbor za te uloge. Kako je Pavić jednom prilikom otkrio u planu su bila druga imena. Jednu od glavnih uloga trebalo je da tumači i slavni Žarko Laušević, ali splet okolnosti to nije dozvolio. 

Pored njega, uloga Emilije Popadić prvobitno je bila namenjena Veri Čukić, koja je takođe bila sprečena da učestvuje.

(Kurir.rs/M.J)

 BONUS VIDEO:

kurir televizija KULTNA SERIJA "SILA" OD VEČERAS NA KURIR TELEVIZIJI! Priča o otmici začinjena ljubavnim zapletom koja je napravila revoluciju!