Glumica Radmila Živković bila je omiljena među kolega, a njena smrt veoma je potresla i Irfana Mensura. Za Kurir glumac kaže da njihovo poznanstvo i prijateljstvo datira još sa studija.

irfan-mensur-01.jpg
Ana Paunković Irfan Mensur


- Teško mi je da govorim o Radi, a da ne počnem da se osmehujem. Bila je takav čovek da je širila pozitivnu energiju oko sebe. Ona je još na akademiji pokazivala neku vrstu liderstva i plenila tom svojoj energijom koju je donela iz Kruševca za Beograd. Vrlo brzo je postala omiljena. Da ne pričamo o Radi kao glumici. Divno je što je za sobom ostavila Bojanu, koja će nastaviti da se bavi ovim posla. Rada je prebrzo otišla. Mogla je da izdrži još nekih dvadesetak godina - smatra Mensur.

damir-02-damir-dervisagic.jpg
Damir Dervišagić Bojana Bambić


Upitali smo ga odakle poslednjih godina ta njena ljutnja na svet oko sebe.


- Upala je u sredinu koja je nije razumela. Tražila je uvek adrenalin i pomeranje s mesta. Bilo je tu i ličnih uvreda. Lako je sve to prebolela - otkriva Irfan.


Pored scene, obožavala je kafanu:


- Volela je da zapeva. Kad smo kao studenti sedeli po kafanama, uvek smo je molili da peva. S njom su bile Gorica Popović, Tanja Bošković, Ljilja Dragutinović i Jelica Sretenović. Svojom pesmom su dizale akademiju na noge.

whatsapp-image-20230813-at-9.34.18-pm-1.jpg
Nemanja Nikolić Gorica joj je bila drugarica s klase


Bliska prijateljica s velikom glumicom bila je Jelena Trivan.


- Otišla je velika Radmila Živković, a meni ostavila nekoliko sećanja na nju. Kad je dobila infarkt, zvala me je da joj pomognem da joj doktori dozvole pušenje - "jer život bez strasti ionako nije život". Nakon toga zvala me je da "pobegne" iz banje, jer joj je od ozdravljenja bilo važnije da vidi svoju ćerku na premijeri - ta ljubav i ponos su joj produžavali život. S polomljenom nogom pela se na svoju mansardu i nikad se nije žalila niti tražila pomoć. Hrabro je govorila ono što misli i o onome čemu se protivi. Nije se plašila osude, nego laži. Otišla je tiho, ne dočekavši nacionalnu penziju koju je zaslužila. Ali je od svoje skromne meni kupila crveni ruž da me podseća na nju. U večnost se upisala svojim darom i radom - navodi Trivanova u izjavi za Kurir.

jt.jpg
m:tel PR Jelena Trivan


Radmila Živković preminula je 20. septembra u Beogradu. Glumica će biti sahranjena u utorak, 24. septembra, na Novom groblju u Beogradu u 14.30 sati. U Narodnom pozorištu u Beogradu istog dana u 11 sati biće organizovana komemoracija.

Kurir TV SCENIRANJE 18.12.2022. RADMILA ZIVKOVIC